Fucsovics végre meccset nyert a US Open-főtáblán, Babos nagy verést kapott

34 éve fordult elő legutóbb, hogy magyar férfiteniszező meccset nyert egyesben az amerikai nyílt teniszbajnokságon.
Kapcsolódó cikkek

Fucsovics Márton pályafutása első győzelmét aratta az amerikai nyílt teniszbajnokság főtábláján: a magyar játékos kedden Hugo Dellient múlta felül három játszmában a nyitófordulóban.

A nyíregyházi teniszező 2016 és 2019 között minden alkalommal az első körben búcsúzott, mostani sikerével viszont már mind a négy Grand Slam-tornán van győztes meccse.

Milliárdokkal segíti ki a kormány a Magyar Tenisz Szövetséget
A tartozás és az inkasszó után jött egy kis segítség konszolidáció címszóval.

A találkozót ugyan nem kezdte jól Fucsovics, ugyanis 1:1-nél elvesztette adogató játékát, de aztán 3:3-nál utolérte bolíviai ellenfelét. Az egyenlítéstől lendületbe jött a magyar játékos, aki ezt követően nemcsak semmire nyert adogatóként, hanem brékelt is, majd könnyedén kiszerválta az első szettet (6:3).

A második felvonásban 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, de akkor a világranglistán 66. Fucsovics brékelt, ettől pedig láthatóan megtört a rangsorban 97. ellenfele, ugyanis a következő két játékban még csak labdamenetet sem tudott nyerni (6:3).

A harmadik játszmában 1:1-nél Fucsovics nagyon megszenvedett saját adogató játékával, négy bréklabdát kellett hárítania, de végül megnyerte a gémet, ezzel pedig el is lőtte minden puskaporát Dellien, aki innentől labdamenetet is alig nyert (6:1). A mérkőzés 108 percig tartott.

Magyar férfiteniszező legutóbb 36 éve tudott meccset nyerni a US Openen, 1984-ben Taróczy Balázs a szabadkártyával induló amerikai Dan Goldie-t verte 6:3, 3:6, 6:1, 7:6-ra.

Fucsovics óriási skalpja: legyőzte a korábbi világbajnokot
Ezzel a bravúrral a 66. helyig nyomul előre a világranglistán.

A 28 éves Fucsovics ellenfele a második fordulóban a 14. helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrov lesz, akit múlt héten legyőzött a Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett tornán a nyolcaddöntőbe jutásért.

Női egyesben Babos Tímea nagyon simán kikapott a hetedik helyen kiemelt Madison Keystől.

A világranglistán 101. magyar játékos nem kezdett jól, ugyanis rögtön 2:0-s hátrányba került adogató játéka elvesztésével, ráadásul esélye sem volt hasonló bravúrra amerikai ellenfelével szemben, mivel fogadóként az első játszmában mindössze négy labdamenetet tudott nyerni. A 2017-ben döntős Keys még egyszer brékelt, így alig 26 perc után 6:1-gyel játszmaelőnybe került.

Rosszindulatú daganattal küzd az egykori top tízes teniszező
Fél éve kemoterápiás kezelést kap, talán már nem is lép többször pályára.

A 27 éves soproni teniszező a folytatásban sem tudott újítani, mert bár az első adogató játékát megnyerte a második szettben, de a következő hármat elvesztette, a felzárkózásra pedig nem volt sansza, mivel bréklabdáig sem jutott a végül 56 perces mérkőzésen.

Babos párosban vigasztalódhat a francia Kristina Mladenovic oldalán: első helyen kiemelt világbajnok kettősük szerdán a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai, mexikói duóval csap össze az első fordulóban.

US Open, 1. forduló

Férfiak:
Fucsovics-Dellien (bolíviai) 6:3, 6:3, 6:1
Dimitrov (bolgár, 14.)-Paul (amerikai) 6:4, 6:3, 6:1
Thiem (osztrák, 2.)-Munar (spanyol) 7:6 (8-6), 6:3-nál Munar feladta.

 

Nők:
Keys (amerikai, 7.)-Babos 6:1, 6:1
Muguruza (spanyol, 10.)-Hibino (japán) 6:4, 6:4
Mertens (belga, 16.)-Siegemund (német) 6:2, 6:2
Anisimova (amerikai, 22.)-Tomova (bolgár) 7:5, 7:5

Forrás: MTI

Kiemelt fotó: Francois Nel/Getty Images