Hosszú Katinka: Robot lettem, háttérbe szorítottam magam, de megfizettem az árát

Az Iron Lady elárulta, mekkora mentális nyomást jelentett a hazai világbajnokság.
Kapcsolódó cikkek

Hosszú Katinka egyike azoknak az úszóknak, akik gőzerővel készültek a tokiói olimpiára, amelyet azonban a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani 2021-re. Az Iron Lady többek között ennek kapcsán adott interjút az Indexnek, ahol elárulta,

Hosszú Katinka globális mozgalmat indított, célba ért vele
Hosszú Katinka nagyjából két éve indított forradalmat az úszók érdekében, egyre inkább úgy tűnik, révbe ér.

A beszélgetés egyik legérdekesebb része azonban mégis talán az, amikor Hosszú Katinka a Shane Tusuppal való szakítás előtti és utáni időszakról beszél. A háromszoros olimpiai bajnok ugyanis őszinte betekintést engedett a 2017-es énjének világába.

„2016 végén lehajtottam a fejem és próbáltam a maximumot kihozni, azt az évet nem magamért csináltam. Örömet akartam okozni a szurkolóknak, Magyarországnak. Nagy felelősség egy hazai vb, máshoz nem hasonlítható nyomás. Összeszorítottam a fogam és megcsináltam, így lett magyar aranyérem a Duna Arénában. Iszonyatosan büszke vagyok rá.

A világcsúcsom után egyértelműen a budapesti vb áll a második helyen a pályafutásomban”

– kezdte Hosszú, majd rátért arra is, mit hív robot üzemmódnak, amelybe a szakítás előtti időszakba került.

Kevesebb lett rajtam a teher. Azt ehettem, amit akartam, nem figyelték a lépteimet, nem maradtam a natúr csirkemell saláta vonalon. A robot üzemmódban nem foglalkoztam magammal, nem figyeltem az érzéseimre. Az olimpia előtt meghalt a nagymamám, és az agyam egyszerűen nem fogadta be. Blokkolta. Amikor az olimpia után Bajára mentem, gondoltam, átugrom a nagyihoz, akkor jutott el a lelkemig, hogy a nagyi elment. Nagyon sírtam és szégyelltem magam. Szóval áldozatot hoztam, robot lettem, háttérbe szorítottam magam, de megfizettem az árát.

Ahogyan azonban az interjúból kiderült, ma már a régi Hosszú Katinkát láthatják és hallhatják a barátok, aki boldogan festi a szentendrei házat párja és kutyája társaságában.

Hosszú Katinka: Ezt a meccset Shane nyerte
A háromszoros olimpiai bajnok rendbe teszi az elmúlt másfél év pletykáit. Szerinte olyan emberre nehéz felnézni, aki nem tudja kontrollálni az indulatait. Nagyinterjú.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu