Tusup csapata nem edzhet a Duna Arénában

Egerbe a koronavírus-veszély, a szövetség által bérelt pályára pedig az elnök döntése miatt nem mehetnek.
Kapcsolódó cikkek

Csak március 7-én nyit ki az egri Bitskey Aladár Uszoda, amelyet a koronavírus veszélye miatt zártak be. Ez nem csak az egri férfi vízilabdacsapatot érinti érzékenyen, hanem az uszodában készülő úszókat is, így Shane Tusup csapatát is.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke az SzPress Sporthírszolgálatnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Kovács Ottó vezette Egri Úszóklub versenyzőinek – köztük a junior világbajnok Holló Balázzsal és a kétszeres mellúszó magyar bajnok Békési Eszterrel – a Duna Arénában biztosítottak vízfelületet egészen addig, míg a hétvégén izraeli edzőtáborba indulnak.

„A szintén az olimpiai csapattagságért harcoló Szilágyi Liliánának és a versenyzőtársainak – Shane Tusup irányításával – a Tüskeuszodában sikerült edzéslehetőséget biztosítani” – mondta Wladár, hangsúlyozva, hogy addig maradhatnak ott, amíg a Bitskey Aladár Uszoda újra megnyitja a kapuit, azaz megtörténik a bejelentett teljes vízcsere és az alapos fertőtlenítés.

Ahogy azt hónapokkal ezelőtt elmondtam, a tokiói olimpiáig Shane Tusup nem edzhet versenyzőivel ott, ahol a válogatott tagjai készülnek, a szövetség által bérelt pályákon. Ezért döntöttünk a Tüskeuszoda mellett, ahol jellemzően nem készülnek felnőttválogatott úszók. Egyébként tökéletes helyszín a Tüskeuszoda is, a Duna Arénához hasonló adottságokkal bír

nyilatkozta Wladár a Blikknek.

Az úszóelnök nem engedné Tusupot a magyar edzők közelébe
Wladár Sándort meglepte, hogy az amerikai edző hirtelen előtte termett és sok sikert kívánt neki.

Kiemelt kép: MTI / Czeglédi Zsolt