Wilander: Ha nem számítana az adogatás, Fucsovics világklasszis lenne

A hétszeres egyéni Grand Slam-győztes Mats Wilandernek nagyon tetszik a magyar teniszező játéka, szerinte Roger Federerrel is felveheti a versenyt.
Kapcsolódó cikkek

Fucsovics Márton egyelőre magabiztosan menetel az év első Grand Slam-tornáján: a magyar teniszez az első fordulóban a 13. kiemelt Denis Shapovalovot verte négy szettben, majd az olasz Jannik Sinnert, legutóbb pedig az amerikai Tommy Pault ejtette ki három játszmában.

Így nem csak lépdel felfelé a világranglistán (jelen állás szerint 14 pozíciót ugrik majd előre a 67.-ről), de vasárnap a sportág legnagyobb legendájával, a maratoni meccsen továbbjutó Roger Federer ellen nyolcaddöntőzhet.

A korábbi világelső, hétszeres egyéni Grand Slam-győztes Mats Wilander, az Eurosport szakértője elismerően nyilatkozott Fucsovicsról a hosszabbitas.eurosport.hu-ra kikerült videó alapján. Azt mondta, néhány mérkőzését látta már, ezeken mindig jól játszott. „Nagyon ott van”, ha az első szervája jobb lenne, akkor a legjobbakkal vehetné fel a versenyt, sőt, lényegében klasszis lenne Wilander szerint.

Az alapvonalról, fú… Ha nem lenne szerva a teniszben, a legjobb ötben, hatban ott lenne

– mondta Wilander, aki szerint a melbourne-i borítás pont segíti Fucsovics Márton játékát, így akkor is tud pontot csinálni valaki, ha nincs nagy szervája. Kiemelte, hogy a hamarosan 28 éves játékos mindig jó kondiban van, amikor szünet van, akkor is keményen edz, amikor szünet van, márpedig ez Ausztráliában nagy előny.

Tetszett neki a Shapovalov elleni mérkőzés, amit nagy győzelemnek tart, olyat, amilyet egy tapasztaltabb játékos aratott egy fiatal ellen, sőt, őt igazából az lepte volna meg, ha a kanadai megveri Fucsovicsot. A Federer elleni, vasárnapi találkozóról azt mondta, hogy a svájcinak lesznek olyan szervagémjei, amelyekben érinthetetlen lesz, ugyanakkor a magyar játékos teniszben fel tudja majd venni vele a versenyt, megvan a tehetsége ahhoz, hogy kezelni tudja a klasszis variációs játékát. Ugyanakkor az nem lesz könnyű, hogy a 16 ezres Rod Laver Arénában szinte mindenki Federernek fog szurkolni.

Akár top20-as is lehet az év végére.

Kiemelt kép: Cameron Spencer/Getty Images