A kötelező győzelem megvan, jöhet a románok elleni ki-ki meccs a kézivébén

A magyar női kézilabda-válogatott jó első félidei játékának köszönhetően magabiztosan győzte le 30-20-ra Szenegált a világbajnokságon. A középdöntőbe jutásról a Románia elleni, pénteki mérkőzés dönt majd.
Kapcsolódó cikkek

Elég fájdalmas volt a Montenegró elleni vereség, ugyanakkor túl sokat nem lehetett az elszalasztott győzelmi lehetőségen szomorkodni, ugyanis egy érdekes és veszélyes ellenfél, Szenegál következett. A magyar csapat kellőképpen komolyan vette a meccset, már az elejétől kezdve nekiesett afrikai ellenfelének, Tomori, Kovacsics és Kovács szállította a gólokat, miközben a kapuban Triffa remekelt. A félidőben így nyolc gól volt a magyar előny (17-9).

A második félidőre Kiss jött a kapuba, neki is nagy védései voltak, ám ekkor már kiegyenlítettebb volt a mérkőzés, igaz, ebben szerepe volt annak is, hogy Kim Rasmussen mindenkinek lehetőséget adott és többet voltak fent a fiatalok is.

A vége tízgólos győzelem lett, Kovács Anna hat góljával a legeredményesebb játékosunk volt.

De mindenképpen ki kell emelni a kapusainkat is, Triffa 50, Kiss 40 százalékkal védett, mindketten nyolc lövést hárítottak. Összesen 13 játékosunk volt eredményes.

Pénteken az a Románia lesz az ellenfél, aki szintén nagy csatában kapott ki Montenegrótól és ugyanúgy négy pontja van, mint a magyar válogatottnak. Nekünk a döntetlen is jó lenne, mert jobb a gólkülönbségünk.

Kézi-vb: Montenegró körömrágós meccsen verte Romániát
Két továbbjutó már megvan a magyarok csoportjából.

Bármelyik csapat is jut tovább a középdöntőbe, nulla pontot visz magával – a montenegróiak és a spanyolok már továbbléptek. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban.

Eredmény – női kézilabda világbajnokság, C csoport, 4. forduló

Magyarország-Szenegál 30-20 (17-9)

 

Magyarország: Triffa – Lukács 1, Tomori 3, Kovacsics 2, Tóvizi 2, Háfra 2, Schatzl 1, cserék: Vámos 1, Klujber 2, Kovács A. 6, Tóth G. 2, Faluvégi 2, Márton G. 5, Szabó L. 1, Kiss É., szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

 

lövések/gólok: 57/30, illetve 45/20

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 2/1

kiállítások: 4, illetve 8 perc

 

Az állás: 1. Spanyolország 8 pont (132-77), 2. Montenegró 8 (111-96), 3. Magyarország 4 (118-89), 4. Románia 4 (93-102), 5. Szenegál 0 (89-117), 6. Kazahsztán 0 (72-134)

Kiemelt kép: MTI/EPA/Jamamura Hirosi