Babos Tímea nagy csata után ment tovább a US Open selejtezőjében

Az első játszma után úgy tűnt, nincs miért izgulnia, de ellenfele megizzasztotta.
Kapcsolódó cikkek

Babos Tímea két órán át csatázott Kurumi Narával az amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) selejtezőjének első fordulójában, de végül kicsikarta a továbbjutást.

A világranglista 112. helyén álló magyar teniszező rendkívül magabiztosan, mindössze fél óra alatt leütötte pályáról ellenfelét az első játszmában, de Nara alaposan felszívta magát a továbbiakra. A japán játékos a második szettben kimutatta foga fehérjét. Egyik teniszező sem rontotta el az adogatását 2:2-ig, utána viszont Babos kétszer, Nara pedig egyszer, így innentől lépéselőnybe került és 6:4-re be is húzta a játszmát.

A harmadik szett is fordulatosra sikerült, egy-egy elveszített adogatás után megint 2:2-ig egyenlő volt az állás, ám ezután Babos brékelt és ellépett 5:2-re. Innen még mgpróbált visszajönni a japán, de már nem tudott és végül kereken két óra alatt eldőlt, hogy a magyar teniszező lép tovább. A következő körben a spanyol Lara Arruabarrena-Vecino lesz majd Babos ellenfele.

A nap folyamán egy másik magyar is pályára lépett, de Bondár Anna nem járt sikerrel és 6:3, 6:1-re kikapott Hailey Baptiste-től.

Eredmények – US Open, női egyes, selejtezők, 1. forduló

Kurumi Nara (japán)–Babos Tímea 1:6, 6:4, 3:6
Hailey Baptiste (amerikai)–Bondár Anna 6:3, 6:1

Kiemelt kép: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / AFP