Nagy pofonba szaladt a magyar válogatott Norvégia ellen

Hiába reménykedtünk, kiütéses vereség lett a vége.
Kapcsolódó cikkek

A magyar női kézilabda-válogatott 38-25-re kikapott a címvédő Norvégiától a középdöntő első fordulójában a franciaországi Európa-bajnokságon. A mezőny legeredményesebb játékosa Heidi Löke volt, aki mind a hét lövését gólra váltotta.

Már az első pillanatokban látszott, hogy sok esélye nem lesz Kim Rasmussen csapatának, hiszen sem elöl, sem hátul nem jöttek azok a bravúrok, amelyek Spanyolország ellen. Különösen rossz napja volt Háfra Noéminak, aki egyetlen gólt lőtt hét lövésből. Ő lehetett volna, aki megadja a ritmust a magyar csapatnak, de rendre hibázott. A 12. percben már öt góllal ment Norvégia, a félidő vége előtt pedig hat góllal, a végén pedig héttel vezettek.

A második játékrészben még gyengébben kezdett a magyar válogatott, és a 40. percre már 11 góllal vezetett Norvégia, a meccs eldőlt. Az utolsó 20 percben csak szórakoztak, nevetgéltek a pályán, miközben a magyar játékosok érezhetően feladták.

A norvégoknál Oftedal és Löke óriásit játszott, miközben összesen hat norvég játékos jutott el négy gólig.

Összefoglaló:

A középdöntő II. csoportjában, Nancyban vasárnap 15 órától a németekkel, szerdán 18 órától pedig a románokkal találkozik majd. Az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat. Az Eb-győztes kijut a 2020-as tokiói olimpiára.

Eredmény:

Magyarország-Norvégia 25-38 (12-19)

Cikkünk folyamatosan frissül.

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás