Elképesztő számok árulkodnak Hosszú Katinka elmúlt hét évéről

Íme néhány beszédes világkupa adat a háromszoros olimpiai bajnokunk első, 2012-es dubaji és az idei utolsó, szingapúri verseny közötti időszakból.
Kapcsolódó cikkek

Hosszú Katinka emlékezetes módon 2012-ben, egy számára kudarcként megélt londoni 400 vegyesen elért 4. hely után fogadta el akkori férje, edzője Shane Tusup tanácsát. Felhagytak az addigi hagyományos edzésmódszerrel, változtattak, és versenyről-versenyre utazva éltek, készültek tovább úgy, akár a profi teniszező, atléták.

Rió háromszoros olimpiai bajnoka azóta a hetedik évben utazza körbe a világot. Hétvégén elképesztő mérföldkőhöz érkezett az úszók rövidpályás világkupa sorozatának befejező, szingapúri állomásán: az 500. döntőjét úszta.

Íme néhány beszédes adat a számára első, 2012-es dubaji vk és az idei utolsó, szingapúri verseny közötti időszakból:

Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány honlapunk kérdésére úgy fogalmazott.:

Nem átlagos, amit Hosszú Katinka a vk-sorozatokon 2012 óta elért. Rövid időn belül és sokan nem fogják ezt megismételni – ha egyáltalán lesz valaki, aki hét éven keresztül képes lesz ilyen igénybevételre. Ennek az életútnak volt azonban előzménye.  Az a négy év és az a hasonló versenyrendszer például, ahogy az Egyesült Államokban töltött egyetemi évei alatt élt és készült. Az igazi mérce az lesz számára, amikor jönnek a világversenyek. Idén decemberben a rövidpályás vb, jövőre a nagymedencés. Az idei év alapján úgy érzem, egyre inkább a régi Hosszú Katinkát látjuk.

És még nincs vége. Tervei szerint minimum két év van még benne.