Egyenlített a Szolnok, egyetlen meccs dönt a bajnoki címről

Egyetlen utolsó, mindent eldöntő mérkőzésen tudjuk meg, ki nyeri az idei bajnokságot.
Kapcsolódó cikkek

A Szolnok 8-7-re legyőzte a vendég Ferencvárost a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának negyedik mérkőzésén, így kiegyenlítette a párharcot. A finálé eddigi mindhárom mérkőzése rendkívül sima volt: az FTC először otthon, majd idegenben aratott magabiztos győzelmet, s amikor már mindenki azt hitte, hogy könnyedén lezárja a párharcot, a Bajnokok Ligája címvédője szombaton egy fölényes budapesti sikerrel tartotta életben aranyreményeit.

Szerdán azonban több izgalom volt. A Szolnok kiválóan védekezéssel kezdett, olyannyira, hogy a fővárosiak emberelőnyben sem tudtak mit kezdeni gólt dobni. A második negyedet is jobban kezdte a címvédő, 5-0-nál érkezett az első Fradi-gól, több mint 14 perc játék után szünetre 5-2-re módosult az állás.

Fordulás után gyorsan felzárkóztak 5-4-re a zöld-fehérek, a második gólt követően a reklamáló Nagy Viktort ráadásul végleg cserével kiállították. A Szolnok megzavarodott, kettős előnyt hagyott kihasználatlanul, ám az utolsó nyolc percre így is kétgólos hazai fórral fordulhattak a csapatok.

A záró negyedben tovább zárkózott a Ferencváros, míg túloldalon egy ízben a kapufa mentett, s bár többször támadhatott az egyenlítésért a budapesti csapat, végül nem tudta megakadályozni a Szolnok egyenlítését a párharcban.

A bajnoki cím így vasárnap Budapesten dől majd el.

Végeredmény – férfi vízilabda ob I., döntő, negyedik mérkőzés

Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo 8-7 (2-0, 3-2, 2-3, 1-2)

Kiemelt fotó: Szigetváry Zsolt/MTI