Hoki-vb: elátkozott meccsen kaptunk ki Szlovéniától

A magyar jégkorong-válogatott 4-1-re kikapott Szlovéniától a budapesti divízió I/A-s világbajnokságon. A mieink remekül játszottak, Sebők Balázs révén pedig parádés gólt is szereztek, azonban nagyon pechesek voltak, a szlovének pedig most nem hagytak ki a helyzeteiket. A mieink így három mérkőzés után egy győzelemmel és két vereséggel állnak.
Kapcsolódó cikkek

Szerdán a harmadik mérkőzését is lejátszotta a magyar válogattt a hazai rendezésű vébén és az a Szlovénia volt az ellenfél, amely meglepetésre két vereséggel kezdett, ráadásul a brit-lengyel duót nem tudták megverni.

Várható volt, hogy nekünk fognak esni, de hogy közben mi ne is játsszunk jól, az egy kicsit sok volt. Az első harmadban nagy különbség volt a két csapat között, viszont csak egyetlen gól, mert Vay Ádám parádézott a magyar kapuban, csak ebben a játékrészben 23(!) védése volt, ami máskor egy mérkőzésre elegendő lövés. Egyedül egy távoli bomba fogott ki rajta, Aleksandar Magovac volt az elkövető.

A második harmadnak jó tempóban vágtunk neki, a 26. percben pedig jött is az egyenlítés, Sebők Balázs emberelőnyben fűzött be három szlovén védőt és lőtt a kapuba. Ez alighanem a világbajnokság egyik legszebb gólja volt.

Nem sokkal később ismét a szlovének kerültek előnybe, majd a harmad végén iszonyatosan nyomtak, kapuvasat is lőttek, de Vay ismét nagyon fontos védésekkel segítette a csapatot. Meccsben tartotta lényegében a válogatottat.

Nagyon megnyomtuk a harmadik harmad elejét, a szlovének sokszor azzal megszenvedtek, hogy egyáltalán kijussanak a harmadukból. A 49. percben meg is volt a lehetőség egy tökéletesen kijátszott akció végén az egyenlítésre, de Hári János az üres kapunál is a vasra lőtt.

Az 56. percben aztán jött a hidegzuhany, egy kiugrás végén Bostjan Golicic szerzett olyan gólt, amit elsőre nem is látott bent a játékvezető. Visszanézték és egyértelműen gól volt. Bő három perccel a vége előtt a kapust is levittük, de egyből góllal büntetett Szlovénia. 4-1-re kikaptunk.

Az összefoglaló:

Az eredmény nem tükrözi a valóságot, ennél sokkal szorosabb mérkőzés volt, a harmadik harmadban a magyar válogatott lehokizta ellenfelét. Aztán mégis elveszítette 2-0-ra ezt a húsz percet. Így egy győzelemmel és két vereséggel állunk, csakúgy, mint a szlovénok és a lengyelek.

Csütörtökön a lengyelekkel játszunk.

Eredmény – divízió I/A, 3. forduló

Magyarország – Szlovénia 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
Gólszerzők:
Sebők (26.) illetve Magovac (7.), Urbas (30.), Golicic (56.), Kovacevic (57.)

Magyarország: Vay Ádám (Rajna Miklós) – Pozsgai Tamás, Stipsicz Bence, Sebők Balázs, Hári János, Erdély Csanád – Kevin Wehrs, Varga Arnold, Galló Vilmos, Andrew Sarauer, Sofron István – Gőz Balázs, Garát Zsombor, Nagy Gergő, Vas János, Magosi Bálint – Szirányi Bence, Benk András, Nagy Krisztián, Kóger Dániel, Chsritopher Bodó


Az állás: 1. Kazahsztán 6 pont (9-4), 2. Olaszország 6 (8-4), 3. Nagy-Britannia 6 (9-10), 4. Szlovénia 3 (7-8), 5. Lengyelország 3 (8-10), 6. Magyarország 3 (4-9)

Fotó: MTI/Czagány Balázs