Babosék megnyerték az Australian Opent

A magyar teniszező Kristina Mladenoviccsal alkotott párosa két szettben győzte le az orosz riválist pénteken. 1986 óta ez az első magyar Grand Slam-győzelem.

Bár Babos Tímea a 2017-es WTA-világbajnokságon még a cseh Andrea Hlaváckovával lett aranyérmes, napokkal a torna után bejelentette, hogy 2018-nak már korábbi partnerével, Kristina Mladenoviccsal vág neki.

 Hungarian Ladies Open
Nem árt tudni, hogy a Magyar Tenisz Szövetség gőzerővel dolgozik a február 18-25. között megrendezésre kerülő Hungarian Ladies Open WTA-verseny szervezésén. Ami biztos, a WTA-ranglista első 50 helyezettje közül nyolc teniszezőnő fogadta el a meghívást. A legnevesebb vendég a szlovák Dominika Cibulkova (26.) lesz, de eljön Budapestre honfitársa Magdalena Rybarikova (21.), a kínai Shuai Zhang (34.), a román Sorana Cirstea (36.), vagy a magyar származású, svájci Bacsinszky Tímea (38.), a szerb Aleksandra Krunic (46.), a német Tatjana Maria (47.), és a belga Carina Witthoeft (50.). A 250 ezer összdíjazású budapesti, BOK-csarnokban megrendezésre kerülő tornán természetesen Babos Tímea (51.) is rajthoz áll. Jegyek itt vásárolhatóak.

A magyar és a francia játékos hamar összecsiszolódott ismét, ennek eredményeképp pedig bejutottak az Australian Open döntőjébe a női párosok versenyében, a magyar idő szerint péntek reggeli fináléban az ötödik helyen kiemelt Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina duó volt az ellenfelük.

Az első szettben 2-2-ig minden ment a normális kerékvágásban, ekkor azonban Babos adogatójátékát elveszítették, brékelőnybe kerültek az oroszok. 3-4-es állásnál sikerült brékelnie a magyar-francia kettősnek, majd miután hozták a saját szervájukat, 5-4-nél ismét, ami azt is jelentette, hogy szettelőnybe kerültek 38 percnyi játék után.

A második szettben az orosz kettős egyből egy brékkel indított, de Babosék fordítani tudtak, sőt, már 3-1-re vezettek. Innen jöttek vissza Vesznyináék 3-3-ra, de a magyar-francia kettős előbb hozta a saját adogatását, aztán ismét el tudták venni ellenfelük szervagémjét, így Mladenovic a mérkőzés megnyeréséért adogathatott. Bár az oroszok három bréklabdához jutottak, Babosék nagyot küzdöttek, majd az első meccslabdájukat beütötték és megnyerték a meccset.

Babos Tímea karrierje első Grand Slam-tornáját nyerte meg.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/956779982038052864

1947-ben Asbóth József, 1958-ban Körmöczy Zsuzsa nyert a Roland Garroson, Taróczy Balázs 1981-ben szintén a Garroson, 1985-ben Wimbledonban nyert, mindkétszer párosban, 1986-ban pedig Temesvári Andrea nyert párosban a  Roland Garroson.

Két év különlét után újra együtt, és egyből győzelemmel kezdtünk Kikivel! Ez a kedvenc Grand Slam-tornám, gratulálok az ellenfelünknek, és jövőre visszajövünk

– mondta a díjátadó ünnepségen a magyar játékos, majd stábjának, a közönségnek és a szponzoroknak is megköszönte a támogatást.

Babos Tímea számára ezzel még nem ért véget az Australian Open, ugyanis az indiai Rohan Bopannával is döntőbe jutott a vegyes párosok között, úgyhogy könnyen lehet, hogy duplázni tud az év első GS-versenyén.

Eredmény – Australian Open, női páros, döntő

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.) – Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (oroszok, 2.) 6-4, 6-3

Nyitókép: Europress/AFP/Greg Wood