Hosszú újabb versenyt hagy ki

Nincs ott a neve a luxemburgi viadal rajtlistáján,
Kapcsolódó cikkek

A Blikk szúrta ki, hogy Hosszú Katinka neve nem szerepel a hétvégén esedékes luxemburgi úszóverseny rajtlistáján. Ez az információ annyiban nem meglepő, hogy a magánéleti válsága miatt Hosszú már a múlt heti, antwerpeni versenyt is kihagyta, és az is előrevetítette, hogy Luxemburgban is kevés az esély a szereplésére.

Pedig a verseny oldalán a kedvcsináló videóban is feltűnik Hosszú, és a hírek között is ott virít még az a decemberi bejegyzés, amely azt hirdeti, hogy a magyarok erős csapattal érkeznek, és az Iron Lady visszatér Luxemburgba.

A verseny Facebook-oldalán január 20-án jelentették be, hogy összeállt a nevezési lista, és egy magyar látogató rákérdezett Hosszú indulására, amire azt a választ kapta, hogy sem az úszónő, sem férje, egyben edzője, Shane Tusup nem jelzett vissza a részvétellel kapcsolatban, emiatt be sem került a névsorba.

Közben a korábbi szövetségi kapitány, Hargitay András után újabb edzők által ki Tusup mellett. Cseh László mestere, Plagányi Zsolt a Borsnak azt nyilatkozta, az amerikai megérdemel még egy esélyt, Tőrös Károly pedig azt mondta, Tusupban ott a potenciál, és más versenyzőkkel is sikeres lehet.