Fucsovics: Szerintem nincs szégyellnivalóm

Fucsovics Márton nevét egy hét alatt valószínűleg azok is megjegyezték, akik nem számítanak teniszrajongónak, hiszen három ellenfelét is eltüntette az

Fucsovics Márton nevét egy hét alatt valószínűleg azok is megjegyezték, akik nem számítanak teniszrajongónak, hiszen három ellenfelét is eltüntette az útból az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen, és így a nyolcaddöntőben azzal a Roger Federerrel játszhatott, akit aztán tényleg a világ minden pontján ismernek és elismernek.

Bár Fucsovics nem tudott szettet lopni Federertől, a svájci így is elismeréssel nyilatkozott róla a meccs után.

Fucsovics az értékelésében azt mondta, nagyon jó meccset játszottak, bár Federer ellen nem tudta a legjobb teniszét nyújtani, de ez általában így van a 19-szeres GS-győztes ellenfeleinél.

“Küzdöttem, szerintem nincs szégyellnivalóm, jó hetet zártam így is.  Három versenyen 250 pontot szereztem, remélem, a következő tornákon is így megy majd a játék. Köszönöm a szurkolást” – üzente Fucsovics az érte szorítóknak.

https://www.facebook.com/fucsovicsmarci/videos/144775332811476/

A 25 éves játékos legközelebb a Davis Kupában, a tavaly döntőt játszó belgák ellen ragad ütőt, aztán Budapesten játszik a hazai rendezésű challengertornán, ahol első kiemelt lesz.

Aki Fucsovicsot itthon szeretné látni

Fucsovics Márton egyelőre Ausztráliában piheni ki a Federer elleni meccs fáradalmait, azonban február 3-tól már hazai közönség előtt lép pályára, mégpedig a 20 millió forint összdíjazású a Hungarian Challenger Openen. Ott minden teniszt szerető magyar szurkoló személyesen találkozhat vele.

Jegyek a verseny honlapján vásárolhatóak.

Kiemelt fotó: MTI/AP/Dita Alangkara