A kétszeres világbajnok okozta a dartsvébé legnagyobb meglepetését

Adrian Lewis a selejtezőből érkező Kevin Münch ellen zúgott ki rögtön az első körben.
Kapcsolódó cikkek

Mark Webster, Dave Chisnall, James Wade, Mervyn King és Benito van de Pas után ismét egy nagy név esett ki a dartsvilágbajnokság első fordulójában. A kétszeres világbajnok Adrian Lewist a selejtezőből érkező Kevin Münch győzte le 3-1-re. Lewisnak ez volt a 13. vébéje, és először fordult elő vele, hogy az első fordulóban el is búcsúzott.

A 27 éves Münch nemrég adta fel tájépítész szakmáját, hogy megpróbáljon profi dastsosként érvényesülni, és ha máskor is képes lesz úgy játszani, mint a második, a harmadik és a negyedik játszmában, akkor nem lesznek pénzügyi gondjai.

Pedig az első szettet megnyerő Lewis 2-0-ra vezetett a másodikban is, de Münch innentől elképesztő pontosan dobott, volt 158-as, 124-es és 114-es kiszállója is.

Ráadásul neki ez már a második meccse volt a programban, mert a selejtezőből indult, ahol Alekszandr Oreskint verte.

“Egyelőre nem tudom elhinni, fantasztikus érzés. Holnap fogom csak felfogni, hogy mit is vittem véghez. Ez pályafutásom legnagyobb győzelme, nagyon büszke vagyok” – nyilatkozta a boldog győztes.

Az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld hozta a kötelezőt, és 3-0-ra nyert Richard North ellen 50. vb-meccsén. Szintén bejutott a legjobb 32 közé a skót John Henderson, aki a finn Marko Kantelét verte szettveszteség nélkül.