Februárra lehet százszázalékos Miklós Edit

Január 15-én bukott óriásit a legjobb magyar alpesi síző, amely komoly sérülésekkel járt, de egy évvel az esés után már ismét versenyképes lesz.
Kapcsolódó cikkek

Súlyos sérülését követően augusztusban csatolhat lécet Magyarország legjobb alpesi sízője, Miklós Edit, aki a hazai szövetség közelgő tisztújító körgyűlése előtt kiállt a jelenlegi vezetés mellett.

Jól érzem magam, a rehabilitáció jól halad, most már van olyan nap, amikor kétszer edzek. Ez a felépülés azon időszaka, amikor rohamosan fejlődök. A tévében követtem a világkupa és világbajnokság eseményeit. Nagyon fáj, hogy a sérülésem miatt nem próbálhattam ki a phjongcshangi ötkarikás pályát, ennek ellenére úgy érzem, jó lesz nekem. Februárra már százszázalékos állapotban leszek és addigra a versenyrutint is visszaszerzem

– mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a szocsi téli olimpián lesiklásban hetedik helyezett sportoló, aki azzal érzékeltette a javulást, hogy egyik héten még csak negyven kilós súllyal guggolt, a következőn pedig már ennek duplájával.

Svájci edzője, Stefan Abplanalp arról beszélt, hogy tanítványa fizikálisan ugyanolyan erős, mint az olimpiai bajnok Lindsey Vonn. Szerinte a rehabilitáció jól halad és nekik dolgozik az idő, sőt azt is kifejtette, hogy sérülése miatt egyfajta védettséget kapott Miklós Edit, így a következő idényben a rajtszámok kiosztásánál nem érinti őt hátrányosan, hogy az előző szezon végére visszacsúszott, a specialitásának számító leggyorsabb szakágban, lesiklásban ugyanúgy a legjobb 15 között indulhat majd.

A szövetség jövő csütörtöki elnökválasztásával kapcsolatban Miklós Edit úgy fogalmazott, abban nem befolyásolja a felkészülését, hogy miként erősít, de elszomorítja, hogy azokat támadják, akik őt személy szerint nagyban segítették, egyúttal olyan programot dolgoztak ki, amely nemzetközi színvonalú. Hozzátette, a fiatalok ennek a struktúrának köszönhetően jobb eredményeket érnek el, mint ő ugyanebben a korban. Kálomista Gábor május 29-én mondott le elnöki posztjáról, ezért volt szükség a tisztújító közgyűlés összehívására.

Fotó: 24.hu

Miklós Edit – aki kétszer állt már dobogón világkupaversenyen – január 15-én az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló versenyt megelőző hivatalos edzésen nagyot esett. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, hogy a jobb térdében a keresztszalag-szakadás mellett egy csontdarab letört, továbbá porcsérülést is szenvedett, illetve a bal térdében is sérültek a szalagok. Egy Innsbruck melletti magánklinikán még aznap megoperálták.

Az alpesi sízők világkupa-sorozata október végén rajtol, de november végén rendeznek először gyors számokat, míg az ötkarikás játékok jövő február 9-én kezdődik.