Kézi-vb: simán kikaptunk a norvégoktól a negyeddöntőben

Norvégia nagyon bekezdett a keddi meccsen és végig magabiztosan játszva nyert 31-28-ra. A végeredmény nem is tükrözi hűen a két csapat közti különbséget.
Kapcsolódó cikkek

A magyar kézilabda-válogatott az olimpiai bajnok dánok elleni fantasztikus győzelem után kedden már az elődöntőbe jutásért meccselt Norvégiával a franciaországi világbajnokságon. Az északi csapat most is bizonyította, mennyire gyors kézilabdát játszik, bár Nagy még azonnal egyenlített az első góljuk után, hat és fél percnyi játék után már 6-1-re vezetett Norvégia.

Sikerült rendezni a sorokat, sőt, a játékrész második felében volt egy időszak, amikor jött fel a magyar válogatott (12-8), ám becsúszott pár hiba, megtört a magyar lendület, a norvégok pedig minden egyes megingást kihasználva a szünetre már 17-10-es előnnyel mehettek.

A második félidő egy nagy Császár-góllal indult, innentől kezdve azonban nem sok öröme volt a magyar csapatnak a meccsben, a norvégok végleg eldöntötték a mérkőzést, Sagosen találata után a 45. percben már tíz gól volt a különbség (26-16). Bár a folytatásban sikerült csökkenteni a hátrányt, egy pillanatig nem forgott veszélyben a norvégok továbbjutása. 31-28 lett a végeredmény, de ennél sokkal nagyobb volt a különbség a csapatok között.

Császár 11, Bánhidi 6, Bodó pedig 5 gólt szerzett. Ők hárman emelkedtek ki a magyar csapatból. Mikler 26 százalékkal védett a kapuban.

Norvégia története során először jutott be az elődöntőbe a világbajnokságon. Az ellenfél a spanyol-horvát csata győztese lesz.

A magyar válogatott a torna hetedik helyén végez, amennyiben Katar nem jut tovább Szlovéniával szemben a kedd esti negyeddöntőből. Ha a közel-keleti együttes sikerrel jár, Xavi Sabaté szövetségi kapitány csapata nyolcadikként zár.

Eredmény – kézilabda-vb, negyeddöntő

Albertville, 6300 néző, v.: Geipel, Helbig (németek)

Norvégia – Magyarország 31-28 (17-10)

Magyarország: Mikler – Harsányi 3, Ligetvári, Zubai, Lékai 1, Nagy L. 1, Szöllősi. Cserék: Fazekas (kapus), Juhász 1, Balogh Zs., Császár 11, Jamali, Bánhidi 6, Ancsin, Bodó 5

lövések/gólok: 47/31 (66%), illetve 49/28 (57%)

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 6/6

kiállítások: 14, illetve 6 perc