A brit Forrest Gump másfél éven keresztül napi egy maratont futott

2014 augusztusában kezdte és vasárnap délelőtt fejezte be a futást Jamie Ramsay. Hosszában futotta végig az amerikai kontinenst. 17 ezer kilométeren 17 cipőt fogyasztott el.
Kapcsolódó cikkek

Tizenhét hónap futás után, helyi idő szerint vasárnap délelőtt ért haza Londonba Jamie Ramsay, a “brit Forrest Gump” – számol be a Telegraph. A férfi Kanadától Argentínáig kocogott, tizennégy országon keresztül. Átlagosan napi 45 kilométert tett meg, az indulás és az érkezés között eltelt 472-ből mindössze 105 nap volt, amikor nem futott – karácsony estéje például nem tartozott a pihenőnapok közé. Összesen tizenhét cipőt használt el az út során.

A sportember klasszikus amerikai filmben látható emberfeletti futása mellett szakálla hosszával is méltán kiérdemelte a “brit Forrest Gump” nevet.

Ramsay még 2014 augusztusában kezdett bele a futásba, az utolsó egy kilométert – amely megtételéhez több rajongó is csatlakozott – pedig vasárnap tette meg, a londoni Heathrow repülőtér és Westminster között. Összesen 17 000 kilométert tudhat a háta mögött, a teljesítményével összegyűjtött pénzt jótékony célokra ajánlja fel – öngyilkosság kezelésével, vízminőséggel, illetve rákkutatással foglalkozó szervezeteknek.

Jamie Ramsay Facebook oldalán és saját weblapján kalandjának minden fontosabb részletét és adatát dokumentálta. Az utolsó egy kilométer .