Gólfesztivált rendezett a Videoton FC

Alaposan kitömte a kínai bajnokság 13. helyezettjét a Videoton FC, a fehérváriak nyolcszor találtak a Hangcsu Greentown FC kapujába.
Kapcsolódó cikkek

Az 1998-ban alakult Greentown FC csapata ellen teljesen más összetételben állt fel a Vidi, és már az első félidőben magabiztos előnyt kovácsolt. A fordulás után Paraiba nyolc perc alatt újabb két gólt szerzett, de a piros-kékek ezután sem álltak le, és kiütéses győzelemmel zártak.

A Videoton ezzel a mérkőzéssel befejezte beleki edzőtáborozását, február 20.-án, szerdán már tétmérkőzés vár a csapatra. Ekkor a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a DVSC-TEVA lesz az ellenfelük.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – Hangcsou Greentown FC 8–0 (3-0)
Videoton: Tujvel – Szolnoki, Szekeres A., Kiprich, Stopira (Gyurcsó) – Zsótér, U. Nikolics, Vítor Gomes, Álvarez, Paraiba – Torghelle

Vezetőedző: José Gomes

Hangcsou Greentown FC: Jiang Bo – Wang Song, Cao Xuan, Tang Jashu, Kim Dong Jin – Claude Angan, Wang Hongyou, Wang Lin, Hung Fengtao – Shi Ke, Xie Pengfei.

Vezetőedző: Ono Takeshi Ikeda

Gólszerzők: Paraiba (3), Álvarez (2), Torghelle (2), Szekeres A.

Edzőszemmel:

– Ismét nagyon elégedettek lehetünk a csapat teljesítményével. Nehéz ellenféllel volt dolgunk, még akkor is, ha esetleg az eredmény mást sejtethet. Egy ilyen stílusú együttes ellen mindig rengeteget kell futni, tehát a fiúknak keményen meg kellett dolgozniuk a sikerért. Szinte minden nagyobb helyzetünket sikerült gólra váltanunk, bár három óriási lehetőségünk kimaradt a kínai kapus jóvoltából. Nagyon örülök, hogy ilyen teljesítményt sikerült nyújtanunk, és azt hiszem, annál többet, amit ma a pályán mutattak a srácok, nem is kérhettem volna tőlük. Egy szóval: teljes mértékben megérdemli a csapat a gratulációmat” – nyilatkozta a lefújás után José Gomes a klub hivatalos honlapján.

Címkék: videoton fc