Későn eszmélt a Videoton

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában a Videoton FC újabb vereséget szenvedett, Paulo Sousa tanítváynai az MTK otthonában hullajtottak pontokat.
Kapcsolódó cikkek

A Vidi a lehetőségekhez képest a legjobb összeállításában lépett pályára, hiszen Marco Caneira öt sárga lapja, míg Torghelle Sándor eltiltása miatt csak a lelátón foglalhatott helyet.

A 8. percben Nikola Mitrovics ívelt Nikolics Nemanja elé, aki nyolc méterről, Kelemen Dávid szorításában a felső lécet találta el. Aztán a 21. percben Paulo Vinícius hibázott, ugyanis ő indította Tischler Patrikot, akinek 26 méterről elengedett lövését Mladen Bozsovics nem érte el a jobb alsó sarok előtt. És még nem volt vége! A 33. percben már kétgólosra dagadt a hazai előny. Ekkor Könyves Norbert lövése saját játékostársában akadt el, Csiki Norbert azonban nem lepődött meg, kapura fordult és 10 méterről jobbal a hálóba lőtt. A félidő hajrájában még Tischler Patrik hozta rá a frászt a Vidi hívekre, mivel egyedül lépett ki, de az utolsó pillanatban Vinicius valamelyest javítva bizonyítványán, szerelni tudta.

A szünetben kissé átalakította Paulo Sousa csapatát, Tóth Balázs helyére Gyurcsó Ádám, Filipe Oliveirát, pedig Kovács István váltotta a középpályán. Kétségtelenül aktívabb lett a piros-kékek játéka ezután, hiszen a 49. percben Kovács 22 méteres lövése Hegedűs Lajos számára okozott komoly feladatot. Ezt követően, Sándor György gurított keresztbe Gyurcsóhoz, aki egy csel után jobbal a bal felső sarok fölé csavarta a labdát. A második játékrész első felében egyértelműen a fehérváriak domináltak, de a helyzetek kihasználása ismét gondot jelentett. A 79. percben felcsillant a remény: Hegedűs ütötte el a tizenhatoson belül Sándort, a jogos büntetőt Nikolics varrta be a bal alsó sarokba.

A 87. percben eldőlt a meccs! Kanta József pontosan adott jobbról középre, ahol Tischler közelről a kapuba helyezett. A hosszabbításban ugyan Sándor minden mérgét beleadta, és 26 méterről óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba, de ez már nem osztott-szorzott.

Ezzel immár 47. napja nem tudott nyerni a fehérvári gárda az NB I-ben, ez volt az ötödik mérkőzése egymás után, amikor pontot, pontokat veszített. Elszállni látszanak – nemcsak a bajnoki, hanem (kis túlzással) a dobogós álmok is…

Jegyzőkönyv:

MTK Budapest – Videoton FC 3-2 (2-0)

Hidegkuti stadion, 1000 néző

Vezette. Németh Á. (Kelemen, Márkus),

MTK: Hegedűs – Wolfe, Vukmir, Kelemen, Hídvégi – Vadnai, Nikházi (Pölöskei, 89.)– Könyves (Ladányi. 66.), Kanta J., Csiki (Pál, 89.) – Tischler

Vezetőedző: Garami József.

Videoton: M. Bozsovics – Brachi, Kaká (Paraibá, 66., P. Vinícius, Szolnoki – Tóth B. Kovács I. a szünetben), Mitrovics – F. Oliveria (Gyurcsóó, a szünetben), Sándor Gy., Walter – Nikolics N.

Vezetőedző: Paulo Sousa.

Gólszerzők: Tischler 2, Csíki illetve Nikolics N. (11-esből), Sándor Gy.

Kiálltva: Kelemen (88. perc)

Edzőszemmel:

– A szerencsének is köszönhetően rúgtunk három gólt a mai mérkőzésen. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban nem tudtunk reagálni a Vidi három védős felállására. Azt gondoltam, hogy lefutott a mérkőzés, amikor egy szép kontra után újabb gólt szereztünk, ám a végeredményt Sándor állította be egy szép lövéssel. Gratulálok a Videotonnak a mutatott játékához. – Garami József az MTK vezetőedzője

– Jól kezdtük a mérkőzést, az első komolyabb helyzet is előttünk adódott, gólt azonban nem szereztünk belőle. Az MTK viszont egy kisebb védelmi hibánkat követően az első lehetőségét gólra váltotta. Jó intenzitással játszottunk a folytatásban is, bár az első félidő végére kicsit lassabb lett a játékunk. A második 45 percre változtattunk, ami fel is pörgette a játékunkat, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, az első gólunkat mégis egy tizenegyesből sikerült megszereznünk. A végéig hittek a játékosok abban, hogy ezt a meccset is a javunkra tudjuk fordítani, de a helyzeteinket be kell rúgnunk, ebben mindenféleképpen előrébb kell lépnünk. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

Címkék: mtkvideoton fc