Háztáji: Ismerősnek jelölés elküldve

Ahogy Garaczi mondja: „vagy vagy-vagy vagy, vagy nem vagy vagy-vagy".

XY-t még a seregből ismerem. Felületesen. Érzékeny, okos ember. Költő is. Jó költő. Párévente, amikor összefutunk az utcán, váltunk néhány szót. Ennyi. Ízlése kétségbevonhatatlan. Mindent tud a legjobb Nick Cave és Cure dalokról. A napokban lájkoltam egy álatala megosztott linket a Facebookon. Ekkor derült ki, hogy már nem vagyunk ismerősök. A követője voltam csak. Én meg elhatároztam, hogy Nyáry Krisztiánon kívül senki követője nem leszek. Ahogy Garaczi mondja: „vagy vagy-vagy vagy, vagy nem vagy vagy-vagy”. Én tudom magamról, hogy vagy-vagy vagyok. Ismerősnek jelöltem hát újra. Erre kaptam tőle egy levelet, amit most változtatás nélkül közlök:

„Szia Zoli,

annak idején azért távolítottalak el az ismerőseim közül, mert feldobott a fb egy alpári Jobbik gyalázó csoportot, és kiderült, hogy te voltál annak a tagja. A helyzet az, hogy elég gyakran osztok meg és kommentelek olyan dolgokat, amit szokás “business as usual” alapon náci-fasiszta-rasszista jelzőkkel illetni, és eléggé nem demokratikus módon kezelem az ismerőseim vulgáris, korlátozott és értelmifogyatékosságukról tanúskodó hozzászolásait.

A kérdés az, hogy fenntartod-e így is az ismerősi státusz kérést?

Minden jót”

Jelenleg itt tartunk: „Ismerősnek jelölés elküldve”. De most tényleg, ez lenne Magyarország 2014-ben? Tanácstalan vagyok, nem tudom, mit tegyek.

Ötlet?