Szokatlan kék teremtményt találtak Melbourne kertvárosában

A természetes élőhelyétől elég messze találtak rá a rákra.

Egy ránézésre is meglehetősen egzotikus teremtményt találtak egy Melbourne-i kertvárosban a napokban, ami miatt órákig lázban égett az egész környék, írja a Yahoo.

Két szomszéd a Facebookon kért segítséget, hogy megállapítsák, miféle lény kóborolt egyenesen az otthonuk udvaráig. Abban biztosak voltak, hogy valamilyen rákkal lehet dolguk, ehhez nem kellett nagy tudás, de a biztonság kedvéért posztoltak egy fotót is róla, valamint hozzátették, hogy az állatnak öt pár lába van, amelyikből három pár ollós.

Facebook

A teremtményt végül egy szakértő azonosította: egy ausztrál kékollós rákról volt szó. Ez a faj Ausztrália dél-keleti részén őshonos, állóvizekben, főként tavakban él. 

Az egész sztoriban az a furcsa, hogy a felfedezés helyszínének egy kilométeres körzetében egyáltalán nincs állóvíz. Nem kizárt, hogy a közelből elszökött, és fogságban él valahol.

Mindenesetre a bejegyzést elég sok helybéli látta már, és senkinek nem ismerős az állat. Hogy mi történt az állattal, befogták, vagy hagyták szabadon távozni, arra nem tér ki a cikk.

Kapcsolódó