Két évig tartott, mire telefirkálta az egész házát a brit művész

Egyetlen négyzetméter sem maradt szabadon.
Kapcsolódó cikkek

Egy világszerte ismert brit művész összefirkálta az 1.35 millió font értékű otthonának minden négyzetméterét: a munkálatokhoz 900 liter festéket, 401 doboz festékszórót, 286 üveg rajzfestéket és 2296 ecsetet használt el, írja a Metro.

Gareth Fuller / PA Images / Getty Images

Sam Cox két év alatt rajzolta tele kívül-belül a hat hálószobás villáját a fekete-fehér mintákkal.

Gareth Fuller / PA Images / Getty Images

A 28 éves művész 2.7 millió Instagram-követőt tudhatott magáénak korábban is. Bristolban az egyetemen illusztrációt tanult, ahol napi 16 órát foglalkozott a rajzolással, híre pedig gyorsan terjedt országszerte.

2017-ben Londonban nyitotta meg első firkaboltját, de elmondása szerint mindig is az volt az álma, hogy a saját házát is telefirkálhassa.

2019-ben végül révbe ért, Kent városában 1.35 millió fontért vett egy ingatlant, ami mostanra elnyerte a végső alakját. Bár az előző tulajdonos hatványozottan kérte, ne fesse össze a házat, de ő nem hallgatott rá.

Sam Cox a hálószobával kezdte a műalkotást, ami az álom téma köré épült, a fürdőszobában pedig a tenger volt a koncepció.

Gareth Fuller / PA Images / Getty Images

Gareth Fuller / PA Images / Getty Images

A házat vasárnap mutatta be a nagyvilágnak. Nincs olyan pont az ingatlanon, amire ne rajzolt volna. Még a televízión és az ágyon is vannak firkák.

A művész a jövőben azt tervezi, hogy további házakat vásárol meg és firkál össze a környéken, hogy megalkothassa a világ első firkafaluját. De addig is élvezi az életet az új otthonában.

Kapcsolódó