Csinált egy lakóbuszt, és elindult megtalálni önmagát

A fiatalember belefáradt a mindennapi mókuskerékbe, és új életre vágyott.
Kapcsolódó cikkek

Shane Dennis tíz évig családjuk üzletében dolgozott, ahol rendszeresen szervizelt pezsgőfürdőket, és elsajátította a famegmunkálás csínját-bínját, írta az Insider.

A boltban szép pénzt keresett, és rövid időn belül vett is egy házat New Jerseyben, a Long Beach Islanden. Ő azonban többre vágyott.

Minden nagyon jó volt, de a boldogság hiányzott. Volt egy szép házam, ám én arra vágytam, hogy a természet lágy ölén éljek és utazzak, megtaláljam önmagam

– mondta a portálnak a 25 éves fiatalember.

2019 elején eladta lakását, majd vett egy 2013-as évjáratú Mercedes-Benz Sprintert azzal a szándékkal, hogy átalakítja, és megvalósítja álmait.

Dennis hónapokon át inspirációt keresett a közösségi médiában, majd saját tudása birtokában, 15 ezer dollár ráfordítással – főként faanyagok felhasználásával – kialakította az egyedi lakóautót.

Nyitott és tágas belső térre vágytam, ezért az oldalsó ajtón belépve egy kihúzható, L alakú kanapét készítettem. Két kutyám van, így jól elférünk együtt

– említette az ezermester ifjú.

A kanapéval párhuzamosan hosszú konyha található, mindkét oldalon pultokkal. A konyhában mini hűtőszekrény, mosogató és főzőlap is van.

A hátsó részen van egy szekrény, ami szokatlan egy lakóautóban. Általában az emberek fix bútorként teszik ágyukat erre a helyre, de Dennis ezt nem akarta. Közvetlen hozzáférést szeretett volna a hátsó ajtóhoz, hogy a kutyák ott is szabadon közlekedhessenek.

Fürdőszoba nincs a lakóbuszban

Az autó belsejében WC és zuhanyzó kialakításának nem láttam értelmét. A természetre vágytam, kempingezni akartam. Az erdőben ”csinálni a dolgomat”, folyókban és tavakban mosakodni, vagy útközben kempingbe menni, és ott zuhanyozni

– említette a fiatalember.

Miután átutazta az Egyesült Államokat, úgy döntött, hogy immár feltöltődve hazatér, és elindítja vállalkozását, ahol a saját maga által tervezett és épített lakókocsikat értékesíti.

Megfizethető, fenntartható és csúcsminőségű, egyedi lakóautókat szeretnék adni az embereknek, amelyekre nem fogják sajnálni a pénzt

– mondta büszkén Dennis.

Első lépésként 70 ezer dollárért akarja eladni a „prototípust”, majd belekezdeni az önálló projektbe azután, hogy kalandjai során megtalálta önmagát.

Kiemelt kép: Shane Dennis/Instagram

Kívülről egyszerű lakóbusznak tűnik, belülről maga a luxuscsoda
A legtöbb embernek a lakóautó kifejezésre nem feltétlen a luxus jut eszébe, de egy német építészeti cég tett róla, hogy másként legyen.