Van egy jó hírünk, ha olcsóbb mobilt használ

Már tölthető az Instagram Lite, ami mindössze 573 kilobájt.
Kapcsolódó cikkek

Nemrég írtunk róla, hogy az Instagram felvásárlása talán a Facebook eddigi legjobb döntése volt, és az elkövetkező öt évben már akár kétmilliárd felhasználója is lehet a képmegosztónak. A cég ennek elősegítésére kiadta az Instagram Lite mobilappot androidos készülékekre, ami már tölthető is a Google Play Áruházból ezen a linken, és mindössze 573 kilobájtot foglal, ami egy ötvenötöd része a 32 megabájtos teljes értékű Instagram telepítőjének.

A csupaszított Instagram a Facebook, a Messenger Lite verzióihoz hasonlóan segít tárhelyet és mobilnetet spórolni, emellett gyorsabban használható, mint a teljes értékű verziók. Ezért cserébe azonban meg kell kötni azt a kompromisszumot, hogy nem minden funkciót használhatunk.

Csak az alapvető műveleteket várjuk: a képfeltöltést a hírfolyamba, vagy sztoriba, továbbá a Felfedezés funkcióval való böngészést.

Nem tehetünk közzé viszont videókat, és csevegni sem lehet privát üzenetekben.

A soványított app bárki számára hasznos lehet, de főleg a fejlődő országokban élő felhasználóknak szeretne kedvezni, akiknek lassú kapcsolattal és kevés tárhellyel kell beérniük.