Ezek az iPhone 7 legidegesítőbb hibái

Csörgedeznek az első beszámolók és máris akad pár bibi az új Apple mobilokkal.
Kapcsolódó cikkek

Nekünk, magyaroknak ki kell várnunk a sorunkat, de az első körös országok vásárlói (sorban állói) már kézhez kapták drágaságaikat. Ahogy ilyenkor lenni szokott, rögtön megjelenek az első beszámolók, tesztek, vélemények, videók, amelyek több furcsaságot is kiderítettek a telefonokkal kapcsolatban.

Egyelőre úgy néz ki, hogy végzetes, nem javítható hibát egyik mobil sem produkál, ennek ellenére fussunk végig rajta, hogy milyen jelenségeket kergetik őrületbe az iPhone-tulajokat.

1. Cicereg

Ez volt a legelső jelenség, de mivel valószínűleg kivételes eset, ennyivel le is lehet tudni. Egyedül azért érdekes a „coil whine” hatás lejegyzése, mert ez eddig kizárólag a számítástechnikai eszközökre volt jellemző, azon belül is a grafikus kártyákra és a mobilok körében elsőként az iPhone 7 produkálta.

2. Viszlát, zafír?

A JerryRigEverything YouTube csatorna jó ismerősünk, mivel annak készítője minden újonnan megjelenő telefont szétbarmol. Csavarhúzókkal és egyéb éles, hegyes eszközökkel teszteli a telefon borításának, üvegfelületeinek ellenállóságát, ami iránymutatást ad arra nézve, hogy mit bír az adott telefon. Sorsát az iPhone 7 sem kerülhette el, a tesztek során azonban kiderült, hogy a hátsó kamera lencséje, illetve a Home gomb felülete már nem zafír kristályüvegből készült, ahogy az az előző generációnál történt.

3. Home gomb para

Az idei iPhone egyik újítása a Home gombhoz kötődik, ami immáron nem nyomásra, hanem érintésre reagál. A vezérlését a Haptic Engine végzi, ami lehetővé tette a Force Touch alkalmazását, vagyis fizikailag már nem lehet megnyomni a gombot, cserébe kétszintű erőséggel szabályozható. Ennek az az egyetlen, de erős hátulütője, hogy kesztyűt viselve már nem működik, ezért a hidegebb napokon lesz vele némi probléma.

4. Jack, jó volt veled!

Ezt a témát oda-vissza, előre-hátra, több alkalommal kiveséztük, amihez ajánljuk az ide vonatozó cikkeket, videót. A jack port elhagyása még egy ideig biztosan téma lesz, de mi azt jósoljuk, hogy ezt szokjuk majd meg a leggyorsabban.

5. A kényes Jet Black

Az iPhone 7 megjelenésével búcsút intettünk a Space Gray verziónak, ami helyett rögtön két fekete modellt kaptunk (nem, nem úgy!). A matt és fényes borítás közül az utóbbi végtelenül kényesnek bizonyult, mivel mágnesként vonzza az ujjlenyomatokat, de az első beszámolók szerint szinte azonnal és nagyon könnyen karcolódik.

6. Hallod, nem hallod?

Az összes közül ez lehet a legidegesítőbb probléma, de ez is oldódik meg a legkönnyebben, hiszen egy szoftverfrissítéssel el is fog majd tűnni. Amíg ez nem történik meg, addig előfordulhat, hogy a lightning csatlakozót használó EarPod fülesek, illetve maga a lejátszó egy idő után lefagy, nem reagál, így nem lehet hangerőt állítani, vagy léptetni a számok között.

7. Egy távoli hang

Hogy kimaxoljuk a stílusosságot, jöjjön a hetedik probléma, ami egészen friss. Néhányan arra panaszkodnak, hogy hívás közben rossz a hívott fél részéről érkező hang minősége, mivel az furcsán halknak, távolinak tűnik. Mindez nem érinti a készülék többi audio képességét, és valamennyire javítható a dolog, ha beszélgetés közben lentebb veszik a hangerőt. Az Apple nem reagált még a dologra, de nagy eséllyel erre is az iOS 10 következő kiadásában jön egy javítás.