Nincs akadály Andy Vajna terjeszkedése előtt

Három kelet-magyarországi rádiós frekvenciával is bővíthet a Rádió 1, miután a Médiatanács keddi ülésén véglegesítették a Vajna ügyvédjének nevén lévő LB Rádió Kft. műsorszolgáltatói szerződését.
Kapcsolódó cikkek

Információink szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa keddi ülésén véglegesítette a három hajdúsági helyi rádiós frekvenciára, a Hajdúböszörmény 98,9 MHz-re, a Hajdúnánás 93,3 MHz-re, valamint a Hajdúszoboszló 100,6 MHz-re vonatkozó műsorszolgáltatói szerződéseket. A műsorszolgáltatói szerződéseknek pedig része, hogy hálózatba kapcsolódhat az említett helyi rádiós frekvenciákra korábban sikerrel pályázó LB Rádió Kft. a budapesti központú, Andy Vajna kormánybiztos érdekeltségében lévő Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-vel. A gyakorlatban ez azt jelenti: hamarosan három újabb helyi frekvencián is hallhatók lesznek majd a Vajna-rádió műsorai.

Vajna az ügyvédjei cégének segítségével terjeszkedik

Ahogy arról már korábban részletesen is írtunk, az LB Rádió Kft. mögött Andy Vajna és a Rádió 1 médiajogászának cége áll, ezért már előzetesen is sejthető volt, hogy az idén létrehozott LB Rádió valójában Vajnáékat szeretné segíteni a már amúgy is számos helyi rádióval hálózatba kapcsolódó Rádió 1 vételkörzete növelésében. Az LB Rádió pályázataiban szerepelt is, hogy a megszerzett helyi frekvenciákon a rádiók hálózatba kapcsolódhassanak a Rádió 1-el, a Médiatanács pedig eheti ülésén véglegesítette is az LB Rádió szerződését, valamint ezzel összefüggésben módosítják a Radio Plus szerződését is.

A döntés következtében az érintett helyi rádiós frekvenciákon helyi tartalom mindössze napi néhány órában lesz hallható, míg a nap túlnyomó többségében a Budapesten készülő Rádió 1 adása lesz hallható.

Mivel a Médiatanács eheti ülésén született határozatokról sem a Médiatanács oldalán, sem pedig a sajtónak nem adtak ki tájékoztatót, kerestük az ügyben az NMHH sajtóosztályát és a Rádió 1 sajtósait is megerősítésért. Az NMHH részéről elmondták:

A Médiatanács eredetileg úgy írta ki a pályázati felhívást, hogy hálózatba kapcsolódásra lehetőséget ad, ezután így vette nyilvántartásba a pályázót, amelyet így hirdetett nyertesnek. A Médiatanács e heti ülésén a szóban forgó pályázatok után megindított hatósági szerződéskötési eljárásokat lezárta az LB Rádió Kft.-vel, és ennek következtében, az előírásoknak megfelelően módosította a Radio Plus Kft.-vel, a Rádió 1 médiaszolgáltatójával fennálló szerződését.

A Rádió 1 részéről későbbre ígértek választ. (Frissítés: A válasz időközben meg is érkezett – azt mondták a Rádió 1-nél, hogy ők még nem kaptak értesítést az ügyben.)

Vajna egyébként Veszprémben is terjeszkedni készül, ehhez szintén a jogászainak, Bíró Balázsnak és Litter Zsuzsannának a nevén lévő cégét, az LB Rádiót hívta segítségül.

Veszprémi médiára is rátenyerelhet Andy Vajna
Jogászának cégét használva bővítheti rádiója vételkörzetét Veszprémben a TV2 és a Rádió 1 jelenlegi, illetve a Bors, a Kisalföld és Délmagyarország leendő tulajdonosaként is ismert kormánybiztos, aki biztos befutónak tűnik a 60 ezres lakosú városban.

Andy Vajna Rádió 1 hálózata egyébként a helyi rádiós terjeszkedéseknek is köszönhetően jelenleg országosan a rádiós piac harmadik leghallgatottabb rádiójának számít, míg Budapesten a másodikok, legalábbis a legutóbbi rádiós közönségmérési (hallgatottsági) adatok alapján.

FRISSÍTÉS (2017.09.01.) A Médiatanács eheti ülésén gyakorlatilag az is eldőlt, hogy Vajna emberének, Belénessy Csaba volt MTI-elnöknek a cége megkapja a dunaújvárosi helyi rádiós frekvenciát.

Andy Vajna Dunaújváros rádiós piacára is rátenyerel
A Médiatanács eheti ülésén gyakorlatilag el is dőlt, hogy a Belénessy Csaba volt MTI-elnökhöz - Andy Vajna üzleti partneréhez - köthető kft. fogja megkapni a dunaújvárosi 93,1 MHz-et.
Kiemelt kép: Andy Vajna kormánybiztos (archív)