Tovább nőtt a rádióhallgatók száma, országosan a Petőfi Rádiót, Budapesten a Sláger FM-et hallgatták a legtöbben

A Kantar Hoffmann-Mediameter május és július közötti adatai alapján országosan a lakosság 70 százaléka naponta hallgatott rádiót, ami 3 százalékkal több mint a legutóbbi méréskor.
Kapcsolódó cikkek

A Kantar Hoffmann-Mediameter idén május és július közötti adatai alapján országosan a lakosság 70 százaléka naponta hallgatott rádiót, ami 3 százalékkal több mint a legutóbbi méréskor (április és június között), amikor ugyanez az érték még 67 százalék volt a 15+ (15 éves vagy annál idősebb) korosztály körében országos átlagban. Legalább hetente a május-július közötti időszakban a 15+ lakosság 91 százaléka hallgatott rádiót. A rádióhallgatottsági adatokat közlő konzorcium szerint így a rádiók összesített napi elérése már jócskán meghaladta az 5,8 milliós hallgatótábort. Nem csak országosan, hanem Budapesten is növekedett a rádióhallgatók száma, amely így a fővárosban meghaladta a napi 1 milliót.

Már a választások előtt eldőlhet az új országos kereskedelmi rádió sorsa
A Médiatanács nem tett le arról, hogy a Class FM-mel folyamatban lévő pere ellenére már szeptemberben kiírja a Class FM által használt frekvencia pályázatát. Jövőre már szólhat az új rádió.

Az állami Petőfi versenyben az állami Kossuth Rádióval

Országos szinten a 15 éves vagy idősebb lakosság körében továbbra is az állami Petőfi a leghallgatottabb rádió, ezt követi a szintén állami Kossuth. Mindkét rádió több mint 1,5 millió hallgatót ér el napi szinten a Kantar Hoffmann-Mediameter mérés alapján. Utánuk a szintén egymillió hallgatót meghaladó, Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában lévő Rádió1 következik, közel 1,3 milliós eléréssel. A Simicska Lajoshoz köthető Music FM közönsége 749 ezres volt, 72 ezerrel több mint az előző időszakban, míg a Radu Morar Tematic Groupjához tartozó Sláger FM hallgatói tábora 622 ezres. A félmilliós hallgatótábort még az állami Dankó Rádió közelítette meg országosan (464 ezer fő). A Klubrádiót 215 ezren, a Rádió Rockot 217 ezren hallgatták egy átlagos napon, a Bartók Rádió 191 ezer hallgatót ér el naponta. A Magyar Katolikus Rádió hallgatottsága 170 ezres, ami majdnem 50 ezerrel több, mint az április-júniusi időszakban, a Lánchíd Rádió tábora pedig 119 ezres.

Az állami rádiók manapság a leghallgatottabbak országosan, de a kormánybiztos rádiója is nagyon erős pozíciókkal rendelkezik
Lassan veszi át az állam a hallgatottságmérést
Szó volt már júniusról és augusztusról is, most pedig már időpontot se mondtak megkeresésünkre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál, mikortól kerül az állam alá a rádiós közönségkutatás.

Budapesten a Sláger FM és a Rádió1 az éllovas

Budapesten a 15 éves vagy idősebb lakosság 71 százaléka naponta, míg 92 százaléka heti rendszerességgel hallgat valamilyen rádiót. A fővárosban, az átlagos napi hallgatószám tekintetében, időről időre egymást váltva a Sláger FM (306 ezer fő) és a Rádió1 (297 ezer fő) állnak az élen, az előző hónaphoz képest mindketten magasabb eléréssel. Harmadik helyen áll a Kossuth Rádió (233 ezer fő), amit a Music FM követ (208 ezer fő). A Petőfi Rádiónak 152 ezer fős az elérése, a Klubrádiót 146 ezren hallgatják. A Rádió Rock napi hallgatótábora 108 ezer fős volt, 10 ezerrel több mint az előző időszakban. Ötvenezer körüli hallgatóval a Bartók Rádió (60 ezer), a Jazzy Rádió (55 ezer), a Klasszik Rádió (53 ezer) és Dankó Rádió (45 ezer) rendelkezett. A Lánchíd Rádiót 35 ezren, a Magyar Katolikus Rádiót pedig 33 ezren hallgatták a május-júliusi mérésben, ami 11 ezerrel több mint az április-júniusi időszakban mért 22 ezer fő – derül ki a hallgatottságmérést végző konzorcium közléséből.

Budapesten a Sláger FM a legerősebb, mögötte az Andy Vajna féle Rádió1 következik
Veszprémi médiára is rátenyerelhet Andy Vajna
Jogászának cégét használva bővítheti rádiója vételkörzetét Veszprémben a TV2 és a Rádió 1 jelenlegi, illetve a Bors, a Kisalföld és Délmagyarország leendő tulajdonosaként is ismert kormánybiztos, aki biztos befutónak tűnik a 60 ezres lakosú városban.