Új műsor indul Matolcsy tévéjében

Az MNB-elnök fia által nemrég megvett LifeTV "Keverd újra, Buday” címmel indít gasztroműsort.

Keverd újra, Buday címmel indít gasztroműsort a LifeTV, azaz a volt LifeNetwork, melynek tulajdonosát, a New Wave Mediát néhány napja vásárolta meg Matolcsy Ádám, Matolcsy György MNB-elnök fiának eddig bútor- és ingatlanipari befektetésekkel rendelkező cége, a Magyar Stratégai Zrt.

Bulvárosabb lesz a volt LifeNetwork
Nem csak átnevezte az Origo két tévécsatornáját, a LifeNetworköt és az OzoneNetworköt, de tartalmi változás is van.

Az új gasztroműsor július 8-án, azaz holnap indul és Buday Péter séf vezeti, aki klasszikus és közkedvelt ételeket fog elkészíteni új hozzávalókkal és egészségtudatos módszerekkel. A séf a tudatos étkezés mellett a fenntartható fogyasztásra is szeretné felhívni a figyelmet – közölte a csatorna.

Többek között olyan ételekkel készül majd a séf mint a bableves árpagyönggyel vagy brassói krumpli nélkül, zellerszárral. A Keverd újra, Buday fontos szempontnak tartja a könnyű elkészíthetőség mellett, hogy a bemutatott ételek pénztárcakímélőek legyenek.

A receptek saját fogyásom alatt születtek, ugyanis amikor elértem a 175 kilót, úgy döntöttem, hogy ez nem mehet így tovább. A megszokott ételeinket készítem a megszokott ízekben, csak az alapanyagokhoz nyúlok másképp

– mondta Buday Péter.

Több fontos szempont alapján készítem el az ételeket. Nagyon fontos számomra a fenntarthatóság, ezért mindig igyekszem a lehető legtöbb szezonális, friss alapanyagot felhasználni. Az egészségtudatosság mellett az összetevők árát is figyelembe vettem, és mindenki számára elérhető hozzávalókkal főzöm, valamint a mai világ tempójának megfelelően, gyorsan elkészíthető recepteket mutatok be

– tette hozzá a séf és leendő műsorvezető.

Az új műsor kéthetente szombatonként lesz látható.

Volt tulajdonosa elmondta, miért vált meg az Origótól
Száraz István, a kormányközeli portál volt tulajdonosa Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester Világgazdaság című lapjának adott interjúban arról is beszélt, marad a médiapiacon azután is, hogy eladta az Origót.
Matolcsy Ádám: Az Origót én nem tartom propagandaoldalnak
Szerinte a lap ellen egy lejáratási kísérlet folyik.
Jogsértő volt a TV2-n a Stahl Konyhája
A Médiatanács ezért 8,12 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a TV2-t.

Kiemelt kép: Buday Péter, fotó: Lifetv