Magukat markolásszák a Disney-hercegek

December 1-én, az AIDS világnapja alkalmából védekezésre buzdító képek születtek Aladdinról, Herkulesről, és társaikról.
Kapcsolódó cikkek

 

AleXsandro Palombo úgy érezte, különösen fontos felhívni a tinédzserek, fiatal férfiak figyelmét a biztonságos szexre, így boxeralsóra vetkőztetett, kondommal pózoló Disney-hercegekkel kampányol. A művész úgy érezte, nagyon sokan valami túlmisztifikált dolognak képzelik az AIDS-et, s hajlamosak elfelejteni, hogy igenis létező veszélyről van szó. Palombo szerint a családok zömében még mindig prüdéria övezi a szexuális felvilágosítást, és nem hívják fel a fiatalok figyelmét a nemi úton terjedő betegségekre.

 

A művész nem először próbálkozik Disney-parafrázisokkal, korábban népszerű női karakterekkel próbálta felhívni a figyelmet a családon belüli erőszak fontosságára, de készített emlőeltávolításon átesett nők tiszteletére is képet. Palombo persze nem csak társadalmilag érzékeny témában alkot, legutóbb például Kim Kardashian fenékmutogatós képét értelmezte át Simpsons stílusban.