Czeizel Endre fia félti édesapját

A genetikus 53 éves fia aggódik édesapja állapota miatt, ugyanakkor büszke rá, amiért még mindig dolgozik és küzd a céljaiért.
Kapcsolódó cikkek

Czeizel Gábor rendező tisztában van híres édesapja állapotával, aki annak ellenére is aktívan dolgozik, hogy kiújult leukémiája miatt újabb kemoterápiás kezelésen esett át az elmúlt hetekben.

“Elmondhatatlanul büszke vagyok rá. Persze féltem őt, aggódom miatta, de pontosan neki köszönhetően ismerjük a realitásokat az állapotával kapcsolatban. Látom, hogy még mindig hajtja a hév, és dolgozik, amennyit csak tud és kényelmes számára. Nemrég fejezte be a könyvét, amit Kertész Imre Nobel-díjas írónkról írt. Ők ketten többször találkoztak, és édesapám rekordidő alatt fejezte be ezt a kötetet” – mondta az ifjabb Czeizel a Blikknek.

Czeizel Endre kritikus egészségügyi állapota ellenére is részt vett tudományos felfedezésének múlt heti sajtótájékoztatóján, ahol azt is elmondta, jelen pillanatban egy kisebb fertőzés is végzetes lehet számára.

“Jelenleg is dolgozik, vannak folyamatban lévő publikációk, amiket mindenképpen szeretne befejezni. Az állapota részleteiről nem szívesen beszélek, de nincsenek se jó hírek, se kifejezetten rosszak. A mostani időszak is elég kritikus számára” – árulta el Gábor.

Fotó: www.zoldenergetika.hu