Tök részeg, vagy másnapos?

Katonai parádé enyhén spicces rézfúvós zenésszel, véresen dülledő szemekkel, jól álcázott, NATO-kompatibilis tántorgással. Ná zdáróvje!
Kapcsolódó cikkek

A zene gyógyít. A zene a lélekre hat. Több van mögötte, mint amit az egyszerű dallamok adni képesek, hiszen akár meghitt pillanatokat érezhetünk át általa.

De a mély átéléshez fogékony lélek kell: nem mindenki képes befogadni teljes áhítattal a muzsikát. Ez egész embert, és lehetőleg szakértő füleket, tökéletes hallást kíván.

Na ennyi vaker után tényleg térjünk a lényegre, mert süketelésből is megárt a sok, pláne így hétfő délelőtt, amikor a drága jó netlakók inkább a röhögésre, a munkára pedig kevésbé éreznek fogékonyságot.

Szóval ismét kapcsoljuk a világ legnagyszerűbb helyét, vagyis Oroszországot – vagy ha nagyot tévednénk, akkor fixen a volt keleti blokk valamelyik “cirill betűs” egykori tagállamát –, és ott is egy nagyon “hardcore” katonai parádét.

Jelenetünkben a zenekar tagjai éppen feszes vigyázzállásban, erősen tűnődve markolásszák hangszereiket. Egyikőjük kicsit mélyebbre merülhetett a relaxációban, illetve leginkább a másnaposság mocsarában, mert elég komoly kilengéssel ácsorog, illetve tántorog. Tekintete a távolba réved, valahol az előző nap mély emlékeivel, színes ásításaival, és heveny rosszullétével.