Leverte a rendőrfőnököt a polgármester asszony

Hirtelen felindulásból.
Kapcsolódó cikkek

A Fülöp-szigeteken tomboló trópusi vihar hatására több mint 25 ezer embert kellet evakuálni az elmúlt hetekben. Sara Duerte polgármester városát, Davaót is elárasztotta a vihar okozta árvíz, így bontásra ítélték a település szegények lakta részét.

A 217 családot érintő rendelkezés meghosszabbítását kérte Duerte, amit a helyi rendőrfőnök Abe Andres megtagadott. Ekkor a valamikori szanaszéjjel doppingolt NDK-s súlylökőnőkre emlékeztető polgármesternő egyéni akcióba kezdett, és bevitt egy több pontot is érő, tiszta jobb egyenest a rendőr fejére.

Abe Andres kevésbé volt felkészülve a súlycsoportján kívüli hölgyre, így klasszikus védekező pózából (leszegett fej, karok az arc előtt) nem is tudott kitörni. A feltételezhetően KO-ig tartó menetnek a helyiek kis csoportja vetett véget.

A harcias hölgy később elismerte tette súlyosságát – ha egy nő ver egy férfit, az mégiscsak röhej –, de felindultságához azt mégis tudni kell, hogy mindösszesen két órával kért többet a szerencsétlenül járt családok részére, mielőtt azok házait lebontották volna.