Anthony Hopkins is szerepel a Maserati-filmben

A Ferrari és a Lamborghini után a Maseratiról is film készül.

Olasz befektetőt fog alakítani a készülő Maserati-filmben Anthony Hopkins – írja a Variety.

Tavaly márciusban vált nyilvánossá, hogy a Ferrari és a Lamborghini után a Maseratiról is film készül, ráadásul az Ütközésekért Oscarral jutalmazott Bobby Moresco rendezi, ugyanaz, aki a Lamborghini: A férfi a legenda mögött című biopicet is jegyezte. De nem ő az egyetlen, akinek köze volt a többi filmhez is: ugyanaz az Andrea Iervolino a producere, aki mindkét említett autós életrajzi film producere is volt.

Anthony Hopkinst a stábban tudni olyan, mint egy valóra vált álom. Kétségtelen, hogy páratlan képességei a komplex karakterek megformálásában rengeteget tesznek hozzá majd a történethez, és alig várjuk, hogy lássuk, milyen mélységet visz majd a szerepébe

– írta Iervolino a közleményben. A filmről egyelőre a címén – Maserati: The Brothers – túl semmit sem tudni egyelőre annyi bizonyos, hogy a Maserati testvérek sorsát követi, és a 86 éves Hopkins egy olasz pénzembert alakít, aki támogatja a fivéreket. A forgatás hamarosan Bolognában startol el, Hopkinson kívül egyelőre nem jelentettek be más színészt.

A Maseratit 1914-ben alapította egy bolognai garázsban három testvér: Alfieri, Ettore és Ernesto. Az autómárka neve kezdetekben a versenyzéssel fonódott össze, ma már sokkal inkább a luxussal.