Steven Seagal kész Oroszország oldalán harcolni, akár meg is halna Putyinért

Az egykori hollywoodi akciósztár az Igazság nevében című dokumentumfilmjében beszéllt a terveiről.

A Vlagyimir Putyinnal ápolt jó barátságáról is ismert egykori hollywoodi akciósztár, Steven Seagal Igazság nevében című dokumentumfilmjében beszélt róla, hogy kész bevonulni az orosz hadseregbe az Ukrajna elleni háborúban, amennyiben pedig szükséges, meg is halna az orosz elnökért – írja az Unian.

A színész a filmben arról számol be, hogy levelet is írt Putyinnak, amelyben felajánlotta szolgálatait.

A Közel-Keleten jártam, harcművészetet tanítottam néhány embernek. Ekkor hallottam, hogy megkezdődött a különleges hadművelet. Másnap írtam egy levelet, és gondoskodtam róla, hogy az nagy valószínűséggel eljusson az elnökhöz. És a levélben azt írtam neki, hogy most majd kiderül, kik az igazi honfitársaink, kik a barátaink és kik az ellenségeink. Én az elnököm oldalán fogok állni, az elnököm oldalán fogok harcolni, és ha kell, meg is halok az elnökömért

– fogalmazott.

Seagal néhány hónapja, amikor átvette a Barátság érdemrendet az orosz elnöktől,  arról is beszélt, hogy Ukrajna a „szervkereskedelemről, a gyermek-szexkereskedelemről és a nácizmusról” ismert. A színész egyébként még 2016-ban kapott orosz állampolgárságot az elnöktől, 2018-ban Oroszország kulturális nagykövete lett, idén májusban pedig az elnök ötödik ciklusára való beiktatási ünnepségén is jelen volt.