Szexuális fantáziákról írt könyvet Gillian Anderson

Több ezer nő osztotta meg fantáziáit a színésznővel anonim módon – ezekből válogatott össze kötetébe 174-et, de azért a saját írása is belekerült.

Want (azaz Vágy) címmel jelent meg Gillian Anderson új könyve, amihez világszerte több ezer nő osztotta meg vele fantáziáit anonim módon. A színésznő végül 174-et válogatott kötetbe a kapott sztorikból, de saját története is belekerült – persze szintén anonim módon.

Gillian Anderson arca sokakban valószínűleg örökre összeforrt a Szexoktatás című sorozat anyuka-szexterapeutájával, de nem csak a képernyőn szeret őszintén megnyilvánulni intimitás témában: régóta elég nyíltan, kényelmesen és igen gyakran beszél a szexualitásról. Mikor pedig nem beszél róla, célozgat rá: az elmúlt időszakban rendszerint olyasmikkel tűnt fel a sajtóban, mint hogy vaginamintás ruhában vörösszőnyegezett folyamatosan péniszeket tweetel, vagy hogy sosem fog melltartót hordani. Ja, és van egy G-spot nevű üdítőital-márkája.

Emellett pedig igazi feminista ikon: az X-akták Scully-jaként nők tömegeit inspirálta, hogy orvosok, rendőrök, tudósok legyenek (ezt hívják Scully-effektnek), de volt a a Feminist Majority Foundation nevű szervezet szóvivője is.

A Szexoktatás-beli szerepe kapcsán kezdett mélyebben foglalkozni kifejezetten a női szexualitásról szóló diskurzussal, és eléggé meglepődött, mikor azt tapasztalta, hogy még mindig hatalmas szégyenérzés hatja át világszerte a nők szexualitáshoz és szexuális fantáziákhoz fűződő kapcsolatát. Amíg a pornóipar még mindig inkább a férfiakat és az ő vágyaikat célozza, addig Anderson szerint a nőknek is érdemes felfedezniük, mi minden tartozik az intimitás fogalmába, erre pedig szerinte remek lehetőség a könyv.

Leginkább az érdekelt, hogy mennyire élvezték a nők ezeknek a történeteknek a megírását, és hogy mennyire megnyitotta őket ez a folyamat, hogy jobban megérthessék önmagukat. Végső soron ez nem az én könyvem. Ez az összes nő könyve, aki hozzájárult

– mondta a BBC-nek adott interjúban.