Egy fiatal, magyar férfi játszotta az új Alien-film legijesztőbb lényét

Az Alien: Romulus rémálmokat hozó szörnyét nem a számítógép szülte.

Meglepő posztot osztott meg az X-en Fede Álvarez, az Alien: Romulus rendezője, amiben legújabb munkája egyik fontos jelenetének felvételeibe enged bepillantást – vette észre a HVG.

Álvarez a közel félperces anyaghoz csak ennyit fűzött hozzá:

Az elképesztően tehetséges Robert Bobroczkyi épp felkészül arra, hogy üldözőbe vegye Cailee Spaenyt az Alien: Romulusban.

A Magyarországon forgatott filmben feltűnő színész neve nem véletlenül hangzik úgy, mintha egy magyarról lenne szó, az Aradon született Bobróczky Róbertról eddig azonban semmit sem lehetett hallani.

A lap épp ezért röviden összefoglalta a fiatal férfi élettörténetét: eszerint a 2000-ben, Aradon, a 217 centiméter magas kosárlabdázó, Bobróczky Zsigmond és a 186 centis kézi- és röplabdajátékos Brunhilde gyermekeként született Róbert tizenkét évesen nőtt túl az apján, 8–13 éves kora között pedig magasabb volt, mint a világ legmagasabb embereként jegyzett, amerikai Robert P. Wadlow ugyanakkor.

A középiskola miatt tizenévesen már Ohióban élő fiatalról, Wadlow-val ellentétben, kiderült, hogy természetes okból nőtt ennyire magasra, ez pedig lehetővé tette, hogy, apjához hasonlóan, ő is kosarazzon, a profi karrierről szőtt álmait azonban a gerincferdülése hiúsította meg.

Épp ezért nemrég a filmiparra váltott, az új Alien-filmben pedig élete első szerepében láthatjuk.