Fede Álvarez megcsinálná az Alien vs. Predator 3-at, de nem egyedül

Az Alien: Romulus alkotója a Préda rendezőjével közösen készítené el a filmsorozat harmadik részét.

A Préda alkotójával, Dan Trachtenberggel közösen készíteni el az Alien vs. Predator harmadik részét Fede Álvarez, az Alien: Romulus rendezője – számolt be róla a Screen Rant.

A két idegenfaj összecsapásáról szóló első filmet még 2004-ben mutatták be. Bár a kritikusok lehúzták, a jegypénztáraknál jól szerepelt, így 2007-ben folytatást kapott, az azonban már az értékelések és a bevételek szempontjából is rosszul teljesített. A bukás után valószínűtlennek tűnt, hogy valaha is trilógia legyen a filmsorozatból, most viszont felcsillant a remény.

Egy új interjú alkalmával Álvarez elárulta, hogy érdekelné a Aliens vs. Predator 3 megalkotása, viszont nem egyedül csinálná.

Talán közösen kellene rendeznem Dan barátommal. Csinálhatnánk úgy, mint Tarantino és Robert Rodríguez az Alkonyattól pirkadatiggal: a felét én rendezem, a másik felét ő. Ez persze azon múlik, mennyire teljesít jól a Romulus, meglátjuk, hogy akarnának-e ilyesmit látni az emberek

– mondta Álvarez a Deadline-nak.

A Romulus hosszú ideje a legjobb kritikákat kapó Alien-film, a friss hírek szerint pedig pénzügyi szempontból is siker lehet: világszerte 100 millió dolláros bevételre számítanak tőle a nyitóhétvégén. Dan Trachtenberg 2022-es Prédája szintén hosszú ideje tartó hanyatlásból rángatta ki a Predator-filmeket, ennek köszönhetően úgy tűnik, minden együtt áll egy jó crossoverhez.

De melyik a legjobb epizód?

Kapcsolódó
A nyolcadik utas: a Halál, Aliens, Romulus – melyik a legjobb Alien-film?
2024 augusztusában új Alien-filmmel érkezett Hollywood, ami a nagy sikerű franchise kilencedik darabja – már ha tudomást veszünk a két Alien vs. Predator filmről, amivel két sci-fi-sorozatot gyúrtak egybe.