DJ Palotairól és Siklósi Örsről is helyszínt neveznek el a Strand Fesztiválon

Ismert zenészek előtt tisztelegnek azzal, hogy tereket és utcákat neveznek el róluk.

A Strand Fesztivál legfontosabb útjait és tereit hazai zenészekről – Fábián Juliról, Siklósi Örsről, Somló Tamásról és DJ Palotairól – nevezi el. A fesztivál így állít emléket és tiszteleg azon művészek előtt, akik már nem lehetnek velünk.

A Balaton partjáról vezető sétányt a fesztivál idejére a 2017-ben fiatalon elhunyt Fábiánról nevezik el, a fesztivál bevezető útja pedig Siklósi nevét kapta. Az AWS frontembere nemcsak fellépőként volt jelen korábban a Strandon, hanem a fesztivál egyik legkedveltebb dalszövegrészlete is tőle származik: a Viszlát nyár! felirat népszerű szelfipont. A 2021-ben elhunyt művész zenekara, az AWS a nyitónapon, augusztus 22-én, lép fel idén a fesztiválon.

A legfontosabb tér Somló emlékét őrzi: a MOL Nagyszínpad elé esténként akár húszezer vendég is érkezik majd a koncertek és a színpadi cirkuszi show-k miatt. Az LGT legendás zenésze sokak példaképe, és köztudott róla, hogy végzett artista is volt, aki a Loksi koncerteken is gyakran mutatta be tudását.

A szakmában mindenki csak által csak „faternak” hívott DJ Palotai tavaly hunyt el, de neve idén is szerepel a Strand programjában: az éjszakai bulik fő helyszíne a DJ Palotai tér lesz. A szervező, Weekend Event Kft. ezzel is szeretné a művész emlékét őrizni, a tiszteletdíjjal pedig Palotai családját támogatják.