Timothée Chalamet átalakult Bob Dylanné

És akkor már énekelt is egyet. Kijött a Dylan-életrajzi film első előzetese.

Mikor évekkel ezelőtt kiderült, hogy Timothée Chalamet játszhatja Bob Dylant a zenészről szóló életrajzi filmben, már akkor jó választásnak tűnt, hiszen bőven van alkati hasonlóság a fiatal Dylan és Chalamet között. Most megérkezett az A Complete Unkown című film első előzetese, amely eddig visszaigazolja a korábbi megérzéseket: Chalamet nemcsak hasonlít, de a látottak alapján jól idézi meg a zenész dacos nyegleségbe oltott érzékeségét. A színész az elmúlt években bőszen vette a gitárleckéket, a trailerben pedig nemcsak gitározni, de énekelni is hallhatjuk, amint az A Hard Rain’s A-Gonna Fall című dalt adja elő egy klubban. Dylan életéről készült már emlékezetes film az elmúlt húsz évben, a 2007-es I’m Not There – Bob Dylan életei, amelyben hat színész játszotta a legendás zenász különböző perszónáit, köztük Cate Blanchett is.

A mostani film a több mint hatvan évet felölelő életpálya helyett annak csak egy korai szakaszára összpontosít – tizenhét éves korára, mikor autóstoppal eljutott New Yorkig, hogy a hátán egy szál gitárral meglátogassa a kórházban a haldokló Woody Guthrie-t, majd rövidesen találkozzon Pete Seegerrel, aki bevezeti őt a zeneiparba. Az időszakra, amikor megfertőzte a folkzene, majd 1965-ben úgy döntött, elektromosra cseréli addigi akusztikus gitárját és azon kíséri magát.

A rendezője James Mangold, aki többek között a Johnny Cashről szóló A nyughatatlant, a Logan – Farkast, valamint a legutóbbi Indiana Jones-filmet is jegyzi.