Készül Rákay Philipék következő történelmi mozija: ötmillió forint támogatást kapott a Mohács-film

Egyelőre csak a forgatókönyvön dolgoznak.

Ahogy korábban mi is megírtuk, az 1848-as forradalmat feldolgozó, nagyszabású Most vagy soha! után Rákay Philip, Szente Vajk és a forgatókönyvet író Kis-Szabó Márk következő közös projektjükkel a mohácsi csatát terveznek megfilmesíteni.

A mohácsi csatáról szóló produkció története kész, ugyanúgy Kis-Szabó Márkkal és Rákay Philippel építettük fel. Az úgynevezett treatmentet – amely részletesen leírja a cselekményt – adjuk be ősszel a Nemzeti Filmintézethez, és várjuk az elbírálását. Ha az első lépés sikeres lesz, akkor állhatunk neki a forgatókönyv írásának. Ha megvalósulhat a film, akkor 2026-ra kellene elkészülnie, a mohácsi csata 500. évfordulójára

– mondta Szente a Világgazdaságnak tavaly augusztusban.

Az elbírálás úgy tűnik, kedvező volt, most a Mohács 1526 elnevezésű projekt a Nemzeti Filmintézet filmszakmai döntőbizottságának döntése szerint 5.000.000 Ft forgatókönyv fejlesztési támogatást kapott a forgatókönyv első változatának elkészítésére.

2023 elején egyébként Rákay is beszélt a filmötletről: akkor azt mondta, A rettenthetetlenhez hasonló produkciót képzel el.

Előre megnyugtatnék minden fanyalgót, nem fogunk győzni a végén

– árulta el a történetről.