Gyerekpornó birtoklása miatt tartóztattak le egy bestsellerírót

Vádat emeltek Brendan DuBois ellen, akinek eddig 29 regénye jelent meg.

Vádat emeltek Brendan DuBois bestselleríró ellen csütörtökön gyermekek szexuális zaklatásával kapcsolatos anyagok birtoklása miatt. DuBois-t szerdán tartóztatták le, miután a rendőrség a New Hampshire állambeli Exeterben az ilyen bűncselekményekre szakosodott akciócsoporttal, az Internet Crimes Against Children Taskforce-szal közösen indított nyomozást.

DuBois birtokában „legalább 35 olyan képi ábrázolás volt, amelyeken 18 év alatti gyermekek különböző szexuális cselekményeket hajtanak végre” – közölték a hatóságok, az író előzetes letartóztatásban van.

DuBois eddig  29 regényt írt, közülük több is felkerült a New York Times bestseller listájára, legismertebb könyve az 1999-es Resurrection Day, mely egy alternatív történelmi regény egy olyan valóságról, melyben a kubai rakétaválság atomháborúba torkollott az USA és a Szovjetunió között.

A Severn River Publishing, amely kiadta legutóbbi regényét, most az összes könyvét eltávolította a weboldaláról:

Mélységesen felkavartak bennünket a Brendan DuBois ellen felhozott súlyos vádak. Bár tiszteletben tartjuk a jogi eljárást, úgy döntöttünk, hogy azonnal felfüggesztjük DuBois úr könyveinek minden promócióját és értékesítését. Úgy véljük, hogy ezek a lépések szükségesek ahhoz, hogy fenntartsuk értékeinket, és megőrizzük olvasóink, szerzőink és a kiadói közösség bizalmát

írta közleményében a cég az AP szerint.