Júliusban visszatér A mackó, de seregnyi jó sorozat búcsút vesz a nézőktől

Új évaddal jelentkezik A mackó, mely a jelenleg futó sorozatok közül talán a legelismertebb a kritika által: Carmy (Jeremy Allen White) és társai a gyakorlatban mutatják meg, milyen nehéz Michelin-csillagot szerezni egy frissen indult étteremnek. Első sorozatfőszerepében láthatjuk Natalie Portmant, ám nem lehet nem észrevenni, hogy hány sorozat jelentkezik utoljára az idén, kezdve  a Snowpiercertől a Cobra Kai-ig, bár az utóbbi legalább három részre szedi szét az utolsó évadot. Júliusi sorozatajánló.

Veszélyes alku, SkyShowtime

Július 4.

A díjakkal elismert koreai disztópikus thrillersorozatban szervkereskedők gyanútlan férfiakat csábítanak szexuális találkák ürügyén egy távoli szállodába, hogy ott vevőt találjanak a veséjüknek. Csakhogy egy katasztrofális földrengés keresztülhúzza a számításaikat: az áldozatok, a szervkereskedők és a vevők mindannyian az omladozó épület csapdájába kerülnek. A külvilágtól teljesen elzárva kell megküzdeniük a túlélésért, bármilyen áron.

Esküdt ellenségek 23., SkyShowtime

Július 5.

Az évtizedes szünet után újraindított krimisorozatban ezúttal is a New York-i bűnüldözők eseteit követhetjük nyomon, szokás szerint az epizódok első fele a nyomozásé, a második felében pedig az elfogott tettesek elszámoltatását követhetjük nyomon. A 23. évadban már hiába keresik a nézők a Cosgrove felügyelőt alakító Jeffrey Donovant, őt Vincent Riley nyomozó (Reid Scott) váltja a sorozatban.

Las Pelotaris 1926, SkyShowtime

Július 5.

Három baszk nő csaknem száz évvel ezelőtt a peloton nevű labdajátékban próbál érvényesülni, ám szembesülnek azzal, hogy milyen következményekkel jár a formabontás egy olyan világban, ahol a nők számára megtagadják az ambíciót és a szexuális szabadságot.

Sunny, Apple TV+

Július 10.

A Colin O’Sullivan regénye alapján készült sorozatban a japán Kiotóban élő amerikai nőt, Suzie (Rashida Jones) élete felfordul, amikor férje és fia eltűnik egy rejtélyes repülőgép-szerencsétlenségben. Vigasztalásul megkapja Sunny-t, a férje cége által gyártott háztartási robotok új osztályának egyikét. A páros fokozatosan váratlan barátságot köt, és feltárják a sötét igazságot arról, hogy mi történt valójában Suzie családjával.

Törvényen kívül 3., Max

Július 11.

Stephen Merchant feketekomédia-sorozatának könnyen lehet, hogy ez az utolsó évada, legalábbis a komikus-forgatókönyvíró most egy ideig biztosan nem készít újabbat. A közmunkára ítélt főhősök bonyodalmait Merchant mellett olyan színészek keltik életre, mint Christopher Walken vagy a Szarvasbébivel világhírűvé vált Jessica Gunning.

Vikingek: Valhalla 3., Netflix

Július 11.

Jeb Stuart Vikingek-spinoffja ezzel az évaddal búcsúzik. Leif Erikson, Harald Sigurdsson és Freydis Eirkíksdóttir mellett még egy történelmi alak, Vörös Erik is feltűnik majd az évadban, melyben a vikingeket a mai Norvégiától Konstaninápolyig követhetjük és vissza, szokás szerint egy-két jól időzített vérfürdővel tarkítva.

Egy másik énem 2, Netflix

Július 11.

A tengerparti városban új életet kezdő három barátnő közül Ada a tudomány világával és a családja múltjával foglalkozik, Leyla egy új üzletet próbál létrehozni, Sevgi viszont még a legközelebbi hozzátartozói előtt is titkol valamit.

Én, Apple TV+

Július 12.

Sci-fi és felnövéstörténet egyszerre, melynek 12 éves, sokat gyötört főhőse hirtelen felfedezi, hogy szuperképességei vannak. Ez ugyebár már nem az első és nem is a második hasonló próbálkozás az elmúlt években, kérdés, hová lyukadnak ki az alkotók.

Spencer: Hazatérés 3, Max

Július 16.

Az All American spin-off sorozatának is itt a végállomás: a CW nemrég bejelentette, hogy nem lesz negyedik évad. A Simone Hicks (Geffri Maya) karrierjét követő sportdráma-sorozat egy atlantai college-ban játszódik, hősei pedig profi sportolók szeretnének lenni.

A mackó 3, Disney+

Július 17.

Sok szépet írtunk már A mackó első két évadáról, de nemcsak mi tartjuk napjaink egyik legkiemelkedőbb drámasorozatának. Az előző évadban azt láthattuk, hogyan alakítja Carmy (Jeremy Allen White) és csapata a családi kifőzdét elismert, Michelin-csillagra pályázó étteremmé, az új évadban pedig újabb nehézségekkel szembesülnek a főhősök, és ugyanúgy várhatunk szívmelengető történeteket, mint a megszokott idegbeteg ordítozást.

A Zöld Kesztyűs Banda 2, Netflix

Július 17.

A lengyel sorozat második évadában tovább folytatódik az idősek otthonában lapuló három nyugdíjas női bűnöző története: bár a zöld kesztyűt már egyszer levették, most kénytelenek újra felhúzni, miután egyikük fia egy hírhedt gengszterrel került szembe.

Cobra Kai 6, Netflix

Július 18.

Elbúcsúzik a Karate Kölyök-filmek sorozatos folytatása is, de a rajongók annak legalább örülhetnek, hogy ez lesz a leghosszabb évad, tizenöt epizóddal, ráadásul három részletben kerülnek majd a nézők elé. Ennek megfelelően most csak az első öt epizód jön, a következő ötös novemberben, és maradék valamikor jövőre. Az biztos, hogy sok szálat el kell majd varrniuk az alkotóknak, kettő pedig még függőben van: az egyik a börtönből megszökött, bosszúra szomjazó Kreese, a másik pedig a Sekai Taikai nemzetközi bajnokság.

Zorro, RTL+

Július 19.

Az álarcos igazságosztó új, spanyol feldolgozása 1834-ben játszódik, amikor Diego de la Vega elhatározza, hogy kideríti, ki ölte meg az apját, és olyan családi titkokat fedez fel, amelyek örökre megváltoztatják a sorsát. A főszerepben az Elit és az 1899 sorozatokból ismert Miguel Bernardeau látható.

Nő a tóban, Apple TV+

Július 19.

Natalie Portman első sorozatfőszerepében egy baltimore-i zsidó háziasszonyt alakít, aki oknyomozó újságíróként kezdi újra az életét, és megszállottjává válik két, egymástól elvileg különböző gyilkossági ügynek. A sorozat Laura Lippman azonos című regénye alapján készült, és a hatvanas évek közepén játszódik.

Betty, a csúnya lány: A történet folytatódik, Amazon Prime Video

Július 19.

A világszerte népszerű kolumbiai sorozat húsz évvel az eredeti sorozat befejezése után veszi fel Beatriz Pinzón Solano (Ana María Orozco) történetét. Egy haláleset arra kényszeríti Bettyt, hogy újra kapcsolatba lépjen egykori munkatársaival, valamint Armandóval, akivel még mindig házasok, de külön élnek. Újra találkozik lányával, Milával is, aki New Yorkban tanul. Bettynek újra kell építenie a lányával való kapcsolatát, miközben fontos döntéseket kell hoznia, amelyek hatással lesznek a karrierjére, és el kell döntenie, hogy kibéküljön-e Armandóval, aki mindent megtesz, hogy visszaszerezze őt.

Sweet Home 3, Netflix

Július 19.

Ez egy ilyen hónap: a Sweet Home sem folytatódik tovább, de eredetileg is három évadról volt szó. A koreai apokaliptikus horrorsorozat főhőseinek, a túlélőknek egyre nehezebb döntéseket kell hozniuk. Mivel az addigi menedék, a stadion biztonsága veszélybe került, és új fenyegetések merülnek fel, a tét még sosem volt ilyen nagy.

Snowpiercer – A túlélők viadala 4, Netflix

Július 21.

A Snowpiercer jövőbeli posztapokaliptikus világában is utoljára láthatjuk a folyamatosan zakatoló luxusvonatot, melyen az utolsó túlélők élnek. Az előző évad végén a csapat kettévált: akik nem maradtak Melanie-val, azok André vezetésével az új Édenben próbálkoztak az újrakezdéssel. Az évad utolsó jelenetében Melanie meglátott egy ismeretlen helyről kilőtt rakétát, ami nagyon sok mindent jelenthet, és amelynek biztosan fontos szerepe lesz az új évadban.

Időbanditák, Apple TV+

Július 24.

Terry Gilliam 1981-es kultikus filmjének televíziós adaptációját Jemaine Clement (Flight of the Conchords), Iain Morris (The Inbetweeners) és a számos nagyszerű projektből ismert Taika Waititi készítette. A sorozat egy szedett-vedett tolvajcsapat és legújabb újoncuk, a 11 éves Kevin nevű történelemrajongó kiszámíthatatlan és az ígéretek szerint vicces időutazását követi.

Mondj el mindent 2, Max

Július 25.

A brit tinisorozat második évadának középpontjában is a tizenévesek mentális egészségét érintő stressz áll, amelyet a technológia és a közösségi média mindenütt jelenléte okoz, kiegészülve az olyan örökzöld témákkal, mint a szexualitás felfedezése vagy a drogok és az alkohol megjelenése. Jonny Murphy (Eden Davies) az első évadban még új fiú volt a suliban, de most már akadnak barátai, ám a problémák változatlanul jelen vannak.

Dekameron, Netflix

Július 25.

Boccaccio klasszikusából számos feldolgozás készült már, a filmek közül talán Pasolini 1971-es antológiafilmje a legismertebb, és most a streamingkorszak is felfedezte a pestis elől kastélyba zárkózó, sztorizgató firenzei fiatalok történetét. A trailerből mindenesetre nem sok derül ki, maximum annyi, hogy ez nagyon is modern feldolgozás lesz. A főbb szerepekben Zosia Mamet, a Derry Girlsben feltűnt Saoirse-Monica Jackson és Tanya Reynolds (Szexoktatás) láthatók.

Kleo 2, Netflix

Július 25.

A bosszút szomjazó Stasi-bérgyilkos, Kleo (Jella Haase) visszatér. Az első évadban kiderült, miért került börtönbe, és hogy milyen nemzetközi bonyodalmak kellős közepébe került ő és a titokzatos gyilkossági ügyben vizsgálódó, kétbalkezes Petzold nyomozó (Dimitrij Schaad). A groteszk, valós történelmi alakokat is felvonultató, fekete komédia még groteszkebb fordulatokkal folytatódhat.

Tokiói szélhámosok, Netflix

Július 25.

A japán thrillersorozat egy csalókból álló csapatról szól, amely 10 milliárd jen értékű ingatlanhoz jut, és semmi sem állítja meg őket, hogy véghezvigyék eddigi legambiciózusabb átverésüket.

Elit 8., Netflix

Július 26.

Bár néha az lehetett az érzésünk, hogy havonta új évad érkezik mindenki kedvenc spanyol bentlakásos iskolás sorozatához, az Elit is a végéhez közeledik, mert a nyolcadik évad az utolsó is egyben. Mi más történhetne ebben, mint egy újabb rejtély, amely mindenkinél a végsőkig feszíti a húrt.

A kékek, Apple TV+

Július 31.

A 10 részes mexikói sorozat igaz történetek alapján 1970-ben játszódik, és négy nőt követ, akik szembeszállnak a kor ultrakonzervatív normáival, hogy csatlakozzanak Mexikó első női rendőri egységéhez, ám kiderül, hogy a csapatuk csak reklámfogás, hogy eltereljék a média figyelmét egy brutális sorozatgyilkosról. Ahogy a holttestek száma egyre nő, négyen titkos nyomozást indítanak, hogy elérjék azt, amire egyetlen férfi rendőr sem volt képes: bíróság elé állítsák a sorozatgyilkost.