Majdnem Fenyő Iván is szerepelt az Oppenheimerben

A színész szörnyen beteg volt éppen, de ha Christopher Nolan hívja az embert, akkor még hidegrázással is illik nekiállni castingvideót gyártani.

Christopher Nolan Fenyő Ivánt is el tudta volna képzelni legújabb filmjében, az Oppenheimerben, a színész azonban végül nem kapta meg a szerepet – szúrta ki az Elviszlek magammal legújabb részében a HVG.

Fenyő elmondta, hogy két meg nem kapott szerep miatt fáj igazán a szíve: a Hunyadi – minden idők legdrágább magyar tévésorozata jövő ősszel debütál – és az Oppenheimer miatt. Az előbbiben az antagonista karakterét szerette volna eljátszani, az utóbbinál nem árulta el, hogy pontosan milyen szerepre pályázott.

Elmondása szerint maga Nolan érdeklődött a színész iránt miután látott róla anyagokat, a külföldi ügynökén keresztül jutott el Fenyőhöz, és 7-8 oldalas jeleneteket kért tőle. A színész azonban a meghallhatás előtt koronavírus gyanújával betegedett meg, így nem hagyhatta el a lakását, saját maga, partner nélkül, hidegrázással vette fel a jeleneteket, így a válogató távolról sem úgy zajlott, ahogy azt elképzelte, végül nem is kapta meg a szerepet.

Ennek ellenére az Oppenheimer mégsem forgott magyar színész nélkül, Haumann Mátéra bízták ugyanis Szilárd Leó szerepét, aki ott is volt Matt Damonék oldalán a film londoni premierjén. Nolan egyébként kifejezetten magyar színészt keresett Szilárd szerepére, vélhetően Fenyő is őt játszotta volna el. A brit rendező dicsérte Haumann játékát:

Kapcsolódó
Christopher Nolan Haumann Mátéról: Nagyon sokat tett hozzá az Oppenheimerhez az alakításával
A rendező elmondta, Szilárd Leót érdekes karakternek tartja, akinek a jelenetei is érdekesek a filmben.