Emma Thompson mindkétszer belebetegedett az Oscar-kampányolásba

Kétszer kapott Oscart, de ára volt.

Emma Thompsont eddig három alkalommal, összesen öt Oscarra jelölték, és ebből kettőt díjra is váltott (először a Howards End – Szellem a házban női főszerepéért, majd az Értelem és érzelem adaptált forgatókönyvéért). Most azonban egy interjúban arról mesélt, hogy komoly árat fizetett a sikerekért, mert a kampányolás olyan sokat kivett belőle, hogy már az egészségét is fenyegette.

Mindkét alkalommal, mikor végig kellett csinálnom az Oscar-időszakot, megbetegedtem, elég súlyosan, már előtte és közben is. Túl nagynak találtam a nyomást és a rám irányuló figyelmet… ennek mértéke egészen elképesztő, és egy pont után úgy érzed, hogy csak egyedül akarsz feküdni egy sötét szobában. Az jár a fejedben: »Légyszi, ne kérdezzetek tőlem semmit, és ne kelljen magamról többet beszélnem!« Borzasztó az egész. Elég hamar allergiás lettem minderre, miközben ez a munka része

– idézte fel a 63 éves brit színésznő a Radio Times című podcastban.

Thompson általánosságban is mesélt arról, hogy élte meg híressé válását. Mint mondta, szerencsére vele ez nem egyik napról a másikra, hanem fokozatosan történt. Szerinte szörnyen nehéz elviselni annak a terhét, ha valaki mondjuk James Bond lesz, és bárhova megy, azonnal felismerik. Az anonimitás elvesztése ugyanis nem kellemes élmény sem a hírességnek, sem a környezetében élőknek.

Ha erre vágysz, hogy felismerjenek, akkor gondolom könnyebb mindezt feldolgozni, és kevésbé éled meg tolakodó élményként. De én nem erre vágytam, így szerintem ez egy nagyon toxikus élethelyzet.