1,4 millió példány fogyott Harry herceg könyvéből egyetlen nap alatt, ezzel rekordot döntött

Még soha ennyi példányt nem vettek nem fikciós könyvből 24 óra alatt.

Egy nap alatt több mint 1,4 millió példány fogyott az angolszász nyelvterületeken Harry herceg kedden megjelent könyvéből, a Tartalékból, ebből 400 ezer könyv Nagy-Britanniában. Ezzel új rekord született: a szigetországban még sosem adtak el ennyi példányt 24 óra alatt tényirodalmi alkotásból – írja a Guardian. Azt, hogy a briteknél mekkora az érdeklődés a könyv iránt az is jól mutatja, hogy utoljára a hetedik Harry Potter-könyv megjelenésekor volt ekkora tömeg a brit könyvesboltok körül.

A könyvet kiadó Penguin Random House (PRH) ráadásul egy saját rekordot is megdöntött az egy nap alatt eladott saját kötetek terén: a herceg könyve a korábbi csúcstartót, Barack Obama önéletrajzát szorította a második helyre, amelyből megjelenésekor, 2020 novemberében 24 óra alatt 887 ezer fogyott Kanadában és az Egyesült Államokban. Az utóbbiban máris nyomtatják a herceg könybéből az újabb adagot, az első körben ugyanis 2 millió darabot küldtek nyomdába, amely a láthatóan óriási érdeklődés mellett hamar el fog fogyni.

A herceg könyve január 10-én jelent meg, kendőzetlenül vall benne életéről a királyi családban. A Tartalékból már a megjelenése előtt szivárogtak részek, amelyek csak tovább csigázták az érdeklődést: többek közt arról mesél benne Harry, hogy hány tálibot ölt meg katonai szolgálata alatt, hogyan szívott füvet a Buckingham-palotában, és miért alkalmazott fizikai erőszakot vele szemben testvére, Vilmos herceg.