George R. R. Martin szerint az HBO Max átalakulása kihat a Trónok harca-univerzum sorsára is

Az író szerint több spinoffot is jegelni kellett, de nem akar rögtön a legrosszabbra gondolni.

Rejtélyesen beszélt a Trónok harca-franchise jövőjéről a széria atyja, George R. R. Martin. Az író saját blogján összegezte, min dolgozik éppen, és nem volt túl optimista az elmúlt időszakokban belengetett Trónok harca-sorozatokkal kapcsolatban.

Jelenleg a Sárkányok háza második évada és az évek óta halogatott The Winds of Winter című köteten dolgozik, emellett több, a Trónok harca-univerzumban játszódó sorozat is szerepel a teendők listáján, ám azt írja, hogy ezek közül egyik sem kapott még zöld utat.

Ezek közül néhányat jegeltünk, de nem gondolnám, hogy elkaszálják őket, hisz ugyanolyan könnyű újra elővenni valamit, mint félretenni.

Martin nem nevezte meg, hogy pontosan mely sorozatokról beszél. Az biztos, hogy a Kit Harrington főszereplésével készülő Havas Jon-spinoffot már bejelentették, de belengettek már egy sor másik előzménysorozatot is többek közt Corlys Velaryonról, Nymeria hercegnőről és V. Aegon Targaryenről is.

Az író mindezt azzal indokolta, hogy az HBO Max körüli szervezeti átalakulás érinti a franchise sorsát is. Ezzel úgy fest, hogy még az HBO egyik legnépszerűbb franchise-za sem ússza meg következmények nélkül a sorozatipart megrengető összeolvadást. A Discovery és a HBO Max anyavállalata, a Warner Media áprilisban olvadt össze, a Warner Bros Discovery élére kinevezett új vezérigazgató, David Zaslav pedig egyrészt konrátsem mondható streamingpártinak, másrészt a hárommilliárd dolláros adósság csökkentése érdekében sorra jelenti be a drasztikus lépéseket. Ennek eredményeként szüntette be az HBO Max a saját tartalomgyártást csaknem egész Európában, került ki egy sor műsor – köztük A besúgó is – a platform kínálatából, és szűnik meg az HBO Max egy új streamingfelületnek átadva a helyét.