“Ébresztő!” Több színésznő is bírálta Sean Bean nyilatkozatát a szexjelenetekről

Rachel Zegler és más színésznők is egészen máshogyan látják a szexjeleneteket, mint Bean.

Sean Bean, a Trónok harcától a Gyűrűk Urán át a Snowpiercerig számos sorozatban és filmben látható színész a héten azt mondta, nincs szükség az intimitás-koordinátorokra, akiket főleg a metoo-botrányok óta alkalmaznak a forgatásokon, hogy felügyeljék a szexjeleneteket. Bean szerint ezzel tönkreteszik a szexjelenetek spontaneitását, őt például megbénítja az, hogy közben valaki folyamatosan instruálja, hogy mit tegyen, hova nyúlhat és hova nem.

Kapcsolódó
Sean Bean szerint az intimitás-koordinátorok tönkreteszik a szexjelenetek spontaneitását
A Trónok harca Ned Starkja szerint sokszor épp azt vágják ki a filmekből, ami a legjobban sikerült.

A nyilatkozat nem aratott tetszést Hollywoodban, több színésznő is kikelt ellene, és valamennyien azt nyilatkozták, ők az intimitás-koordinátorok mellett vannak: „Úgy érzem, hogy az intimitás-koordinátorok szívesen látott kiegészítői a forgatásoknak” – mondta például Lena Hall, aki Bean partnere a Snowpiercerben.

A West Side Story sztárja, Rachel Zegler (képünkön), aki 17 évesen szexjeleneteket forgatott a 25 éves Ansel Elgorttal, szintén reagált Bean megjegyzéseire, hangsúlyozva az intimitás-koordinátorok fontosságát.

Az intimitás-koordinátorok biztonságos környezetet teremtenek a színészek számára. Rendkívül hálás voltam annak, aki a WSS-en volt – utat mutattak egy olyan újoncnak, mint én és oktatták a körülöttem lévőket, akiknek már több éves tapasztalatuk van

– írta a Twitteren Zegler, aki hozzátette: A spontaneitás az intim jelenetekben nem lehet biztonságos. Ébresztő!

A jó hely (The Good Place) sztárja, Jameela Jamil is hasonlóan vélekedett, amikor reagált a médiában Bean megjegyzéseire. Arra az érvére utalva, hogy az intimitás koordinátorai a szexjeleneteket „technikai gyakorlatokra” redukálhatják, Jamil azt írta:

Pont, hogy technikai jellegűnek kellene lennie. Olyan, mint egy mutatvány. A mi feladatunk színészként az, hogy ne tűnjön technikai jellegűnek. Senki sem akar egy rögtönzött tapizást…