Túl drága az alapanyag, bezár az Édesem tortaműhely

Nem bírja a tempót az áremelkedésekkel.

Szeptembertől bezár az Édesem. Nem tudtok majd tortát rendelni tőlem, és nem lesznek Édesem Szombatok sem. Nem tartok workshopokat, legalább is a Kis Rókus utcában már biztosan nem.

– írtja Édesem, a város egyik legnépszerűbb tortaműhelye a Facebookon. A műhely vezetője, Márk Szonja azt írja, aligha meglepő bárkinek a bezárás oka:

Olyan ütemben nőnek az alapanyag árak, hogy hetente árazhatnám újra a tortáimat, ami mégiscsak nonszensz lenne. Nagyon drága lett minden, én pedig nem akarom annyiért adni a tortákat, amennyiért már én magam sem venném meg.

Az Édesem hét és fél évig működött, Márk Szonja pedig hangsúlyozza, ez volt élete legboldogabb hét és fél éve, és most sem a kedve ment el a dologtól, csak a saját vállalkozás hozott már egy ideje több stresszt, mint amennyi örömet. Az Édesem márka ugyanakkor nem szűnik meg, remélhetőleg hamarosan valahol máshol, de újra kaphatóak lesznek a torták.