Kézzel írt könyvét hagyta ott a könyvtárban egy nyolcéves fiú, éves várólista van rá

81 oldalas könyvet írt és rajzolt, december közepe óta már rengetegen iratkoztak fel, hogy el akarják olvasni.

Dillon Helbig egy karácsonyi kaland történetét írta és rajzolta meg saját kézzel. Az amerikai Idaho államban élő, nyolcéves fiú könyvet készített a meséből, amit bevitt Boise városának egyik könyvtárába, és szándékosan ott hagyta. Mikor két nappal később visszament az édesanyjával, nem találta a könyvet a gyerekrészlegen.

„Cseles megoldás volt” – nyilatkozta a könyvtárhálózat részéről Alex Hartman a Washington Postnak. „De a könyv annyira nyilvánvalóan különleges, hogy eszünkbe se jutott kidobni.” Ehelyett inkább kollégáival elolvasták, majd iktatták a könyvtár állományába.

Január elején aztán egy helyi lap beszámolt Helbig akciójáról. Ennek hatására rögtön felbukkantak a könyvtárban olyanok, akik azonnal el akarták olvasni a könyvet. Közülük a legtöbben csak az előjegyzési listára fértek fel, amin január utolsó szombatján már 55 név sorakozott. Mivel a könyvtár szabályzata szerint egy könyv négy hétig lehet egy olvasónál, akik most iratkoznak fel, már csak 2023-ban kaparinthatják meg a The Adventures of Dillon Helbig’s Crismis című, egyetlen példányban létező kiadványt.