Gyurcsány után a Rákosi-korszakról készít filmet az Elkxrtuk producerpárosa

245 milliós támogatásból forog Vitézy László új filmje, amely egy énekesnő és egy focista szerelmét mutatja be az ötvenes években.

Egy énekesnő és egy focista sorsán keresztül elevenedik meg a Rákosi-korszak az Elkxrtukat is jegyző Helmeczy Dorottya-Kálomista Gábor producerpáros új projektjében. Az énekesnő című fekete-fehér film számára még augusztusban hagyott jóvá 245 millió forint támogatást a Nemzeti Filmintézet, az októberben bemutatott Elkxrtukhoz hasonlóan szintén Kálomista cége, a Mega Film Kft. készíti, a rendezéssel Vitézy Lászlót bízták meg – írja az Index.

A film egy pár szemszögéből mutatja be az ötvenes éves évek Magyarországát: a rendszer nem nézi jó szemmel Vali, az ünnepelt énekesnő, és Vince, a focicsillag szerelmét. A pár ezért mielőbb Barcelonába akar disszidálni, ám egy besúgó eléri, hogy ne menjenek sehova, és végül a koncepciós perben csúcsosodjon ki meghurcolásuk. Az egyik főszerepben az a Bánovits Vivianne látható, aki az Elkxrtukban is főszerepet játszott, partnere Herczegh Péter, a Nemzeti Színház színésze. Mellettük feltűnik még Tóth Ildikó, Szarvas József, Györgyi Anna, Fesztbaum Béla, Dörner György, Reviczky Gábor és Pindroch Csaba is.

A lap értesülései szerint a film felét már leforgatták, a munkálatokat januárban folytatják.